"Progresīvie" neredz pamatu rotācijām ministru portfeļu sadalījumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Andris Šuvajevs Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam.
Saeimas deputāts Andris Šuvajevs Saeimas sēdē, kur otrajā lasījumā skata 2024. gada valsts budžetu un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam. Foto: Zane Bitere/LETA

Koalīcijas partija "Progresīvie" neredz pamatu plašākām izmaiņām ministru portfeļu sadalījumā, pauda Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs.

Lai arī kopš ziņas par ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lēmumu demisionēt pagājusi jau teju nedēļa, potenciālie šī amata ieņēmēji līdz šim izskan tikai neoficiāli, kuluāru sarunās iezīmējoties gan kandidātiem no "Jaunās vienotības", gan arī citām partijām, ko gan saista ar plašākām pārmaiņām ministriju dalījumā starp partijām. Kā viena no šādām iespējām kuluāros izskan esošā aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) rotēšana uz ārlietu ministra amatu, tādējādi vakantu atstājot ministra krēslu Aizsardzības ministrijā.

"Progresīvo" ieskatā jebkādām rotācijām nav pamata. Pēc Šuvajeva vārdiem, partija ļoti atbildīgi izturas pret aizsardzības nozari. Viņaprāt, Sprūds ir lielisks un šobrīd piemērotākais ministrs nozares vadīšanai.

""Porgresīvos" neviens nav uzrunājis, pat ne neformālā līmenī, lai diskutētu un runātu par plašākām izmaiņām, līdz ar to jebkāda šāda veida potenciālās izmaiņas ir tīras spekulācijas," izteicās Šuvajevs.

"Progresīvie" vēlas turpināt darbu gan Aizsardzības, gan Satiksmes, gan Kultūras ministrijā, uzsvēra frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, līdzšinējais ārlietu ministrs Kariņš pagājušajā ceturtdienā pēc tikšanās ar premjerministri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata. Kariņš ārlietu ministra amatu atstāšot 10.aprīlī.

Jau vairākus mēnešus publiskajā telpā aktuāls ir skandāls par Kariņa premjerēšanas laikā vadīto delegāciju komandējumos izmantotajiem privātajiem avioreisiem, kas daļā sabiedrības izpelnījušies kritiku.

No 2021.gada līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai Kariņa un viņa darbinieku komandējumos privātajiem reisiem iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar Eiropas Savienības segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Tāpat nesen Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka sākusi kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu šajos komandējumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu