Izraēla atļaus palīdzības pagaidu piegādes pār robežu Gazas joslas ziemeļos

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: AFP/Scanpix

Izraēla atļaus humānās palīdzības "pagaidu" piegādes pār savu robežu Gazas joslas ziemeļos, piektdien paziņoja premjerministra Benjamina Netanjahu birojs.

"Izraēla atļaus humānās palīdzības pagaidu piegādi caur Ašdodas ostu un Erezas robežas šķērsošanas punktu," teikts valdības paziņojumā.

"Šī palielinātā palīdzība novērsīs humāno krīzi un ir nepieciešama, lai nodrošinātu kauju turpināšanu un sasniegtu kara mērķus," piebilda Izraēlas valdība.

Dažas stundas pirms tam ASV prezidents Džo Baidens bija paziņojis Netanjahu, ka turpmākais ASV atbalsts Izraēlai ir atkarīgs no soļiem, kas tiks sperti civiliedzīvotāju un palīdzības organizāciju darbinieku aizsardzībai Gazas joslā.

Erezas robežas šķērsošanas punkts starp Izraēlu un Gazas joslas ziemeļiem tiks atkalatvērts pirmoreiz kopš kaujinieku grupējuma "Hamās" 7.oktobra uzbrukumiem, kas izraisīja Izraēlas karu pret "Hamās" Gazas joslā.

Saskaņā ar Izraēlas paziņojumu, papildus palīdzības piegādēm caur Erezas punktu un Ašdodas ostu, kura atrodas apmēram 40 kilometrus uz ziemeļiem no Gazas joslas, Izraēlas varas iestādes arī atļaus palielināt Jordānijas palīdzības piegādes caur Keremšalomas robežas šķērsošanas punktu Izraēlas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu