Klašu saliedēšanas festivālam pieteikušies 20 000 skolēnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Skolu klašu saliedēšanas festivālā "Čē Čē čempionāts", kas iepriekš pazīstams kā "Zelta zivtiņas čempionāts", pieteikušās gandrīz 900 klases jeb 20 000 6.-12.klašu skolēnu no visas Latvijas, informēja festivāla rīkotāji.

Visvairāk klašu pieteikumu saņemts no Vidzemes - 361 klases pieteikums. Tai seko Kurzeme ar 166 klasēm, Rīga ar 163 klasēm, Zemgale ar 138 klasēm un Latgale ar 67 klasēm.

Visvairāk klašu dalībai čempionātā pieteikušās no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskolas, Bauskas Valsts ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, Jelgavas Valsts ģimnāzijas un Mārupes Valsts ģimnāzijas.

Čempionāta pusfinālā iekļuvušas 644 klases. Tās līdz 21.aprīlim pildīs uzdevumus par dažādām tēmām, piemēram, drošību internetā, atkritumu šķirošanu, elektrodrošību, un krās punktus, lai iekļūtu "Čē Čē čempionāta" finālā.

Čempionāta fināls notiks no 16.maija līdz 18.maijam Bauskā. Tajā par ceļojošo kausu sacentīsies ap 12 000 bērnu un jauniešu.

Pasākuma mērķis ir attīstīt tādas skolēnu caurviju prasmes kā, piemēram, kritisko domāšanu, lēmumu pieņemšanu, sadarbību, pašiniciatīvu un jaunradi.

Pasākumu rīko mobilo sakaru uzņēmums SIA "Tele2".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu