Ugunsgrēkā Ventspils novadā gājušas bojā 20 vistas un kaza

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD. Ilustratīvs foto
VUGD. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdienas, 6. aprīļa, rītā Ventspils novadā ugunsgrēks postījis kādu saimniecību, atņemot dzīvību kūtī dzīvojošiem mājputniem un vienam mājlopam.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), sestdien plkst.8.11 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Piltenes pagastu, kur dega vienstāva mūra šķūnis 400 kvadrātmetru (m2) platībā. Vienā no telpām bija ierīkota kūts, kurā tika turētas 20 vistas un kaza. Šīs radības ugunsgrēkā gāja bojā. Plkst.13.46 ugunsnelaime tika likvidēta.

Plkst.11.48 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vānes ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā esošā dzīvoklī dega sadzīves mantas 20 m2 platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cietušais, kuru ugunsdzēsēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Vēl viens cilvēks tika izglābts, izmantojot glābšanas masku. Kopumā no ēkas tika evakuēti 30 cilvēki. Plkst.13.31 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

TVNET jau ziņoja, ka sestdien plkst.17.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur, pēc sākotnējās informācijas, ar atklātu liesmu dega dzīvojamās mājas piebūve. Īsā laikā uguns jau bija pārņēmusi arī dzīvojamo māju. Dzēšanas darbos iesaistījās plaši spēki - vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām un ūdensvedēju. Izdega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 300 m2 platībā un šķūnis 7 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Plkst.22.38 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī, no sestdienas plkst.6.30 līdz svētdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēma 42 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi izrādījās maldinoši, liecina dienesta apkopotā statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu