Rīgas domei nav skaidrības par Altonavas ielas tilta pār dzelzceļu nākotni (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viadukts pār dzelzceļu Altonavas ielā.
Viadukts pār dzelzceļu Altonavas ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldībai nav skaidrības par Altonavas ielas tilta pār dzelzceļu nākotni, šodien izskanēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē.

Jautājumu darba kārtībā bija lūdzis iekļaut opozīcijas deputāts Vadims Faļkovs (S). Viņš vēlējās dzirdēt departamenta ziņojumu par notikušo un prasīja, vai Ārtelpas un mobilitātes departamentam ir izstrādāti varianti, kā rīkoties tālāk, kad tiks pabeigta speciālā ekspertīze.

Viņam tika izklāstīta notikumu gaita un sniegta informācija, ka ekspertīzes rezultātiem jābūt zināmiem līdz maija sākumam. Par to, kāda varētu būt tālākā rīcība, piemēram, vai būs nepieciešams turpināt bīstamo tiltu "lāpīt" vai tam būs jāmeklē citi risinājumi, deputāts atbildi nesaņēma.

Kā ziņots, Altonavas ielas pārvads būvēts 1910.gadā un ir savu laiku nokalpojis. Tilts atrodas plānotajā "Rail Baltica" trasē, kuras būvniecības laikā novecojušo pārvadu bija paredzēts nojaukt un tajā vietā uzbūvēt tuneli.

Taču, ņemot vērā problēmas ar "Rail Baltica" trases būvniecības finansēšanu, pašlaik pašvaldības rīcībā neesot informācija par projekta iespējamo īstenošanu.

Pagājušajā nedēļā tiltu atzina par nedrošu un tas tika slēgs satiksmei. Pēc vispārējās inspekcijas, satiksme transportlīdzekļiem līdz piecām tonnām tika atjaunota. Savukārt kravas transports tiltu izmantot nedrīkst, kā arī 25., 55. un 56. maršruta autobusi turpinās apbraukt slēgto tiltu, dzelzceļu šķērsojot pa Liepājas ielas pārbrauktuvi, kas atrodas netālu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas.

Speciālā inspekcija tikšot veikta tuvāko trīs nedēļu laikā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu