Rīgas Centrāltirgus parakstījis sadarbības līgumu par Starptautiskās vēsturisko tirgu asociācijas dibināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Centrāltirgus paviljoni.
Rīgas Centrāltirgus paviljoni. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas Centrāltirgus līdz ar citiem 12 tirgiem aizvadītajā nedēļā Itālijas pilsētā Florencē notikušajā pasaules vēsturisko tirgu samitā, parakstot sadarbības līgumu, kļuva par Starptautiskās vēsturisko tirgu asociācijas līdzdibinātāju, informēja Rīgas Centrāltirgus pārvaldītāja SIA "Rīgas nami" sabiedrisko attiecību speciālists Guntis Rozenbergs.

Asociācijas galvenais mērķis esot kopīgi veicināt tradicionālās tirdzniecības saglabāšanu un attīstību.

Jaundibinātās Starptautiskās vēsturisko tirgu asociācijas biedri parakstīja saprašanās memorandu, lai veiksmīgāk risinātu kopīgo izaicinājumu - paaudzēs pārmantoto tirgus tradīciju aizstāvību.

Asociācijas biedri dalīsies idejās, īstenos kopīgus projektus un iniciatīvas, lai uzlabotu pircējiem tirgos sniegto pakalpojumu kvalitāti. Viens no mērķiem ir kopīgi veicināt arī attiecības ar pašvaldību un tās institūcijām. Savu pilsētu pašvaldības vadības atbalsta saņemšanu vēsturiskajiem tirgiem asociācija uzskata par izšķirošu.

Jaunās asociācijas biedri parakstīja arī nodomu protokolu par sadarbību finansējuma piesaistē no Eiropas Savienības fondiem, kas koncentrējas uz sadarbības projektiem tirgus tradīciju saglabāšanā un attīstībā.

Starp dibinātājiem bez Rīgas Centrāltirgus ir vēl tādi paviljonu jeb segto telpu tirgi ar gadsimtu vēsturi kā "Boqueria" no Barselonas, "Santander" tirgus no Spānijas, "Torvehallerne KBH" no Kopenhāgenas, "Nishiki" tirgus no Kioto, Oslo "Mathallen" tirgus, Malmes "Saluhall" tirgus, "English" tirgus no Korkas Īrijā, kā arī tirgi no Berlīnes, Jeruzālemes un Toskānas Itālijā.

Pēc asociācijas visu tās darbības dokumentu izstrādes un preču zīmes reģistrēšanas sekos citu biedru uzņemšana. Asociācija ies arī UNESCO atzīšanas ceļu vēsturisko tirgu darbības principu saglabāšanai.

Kā ziņots, "Rīgas namu" apgrozījums 2022.gadā bija 17,658 miljoni eiro, kā arī tika gūta 188 718 eiro peļņa. "Rīgas namu" pamatkapitāls ir 110 162 151 eiro, uzņēmuma īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu