Video Ukrainas karoga izlaušana no turētāja Rīgas centrā: vienam no vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas karoga izlaušana no turētāja Rīgas centrā: vīrieši aizturēti, atsavināta PSRS simbolika
Ukrainas karoga izlaušana no turētāja Rīgas centrā: vīrieši aizturēti, atsavināta PSRS simbolika Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdien, 11. aprīlī, vienam no aizdomās turētajam vīriešiem, kurš norāva Ukrainas karogu, piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Savukārt otram aizdomās turētajam vīrietim, kurš notikušo filmējis, iepriekš piemērots drošības līdzeklis dzīvesvietas nemainīšana un policijas uzraudzība, informē Valsts policija (VP).

TVNET jau vēstīja, ka pagājušonedēļ Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, kāds vīrietis, kura seju klāja maska, norāva pie ēkas izkārtu Ukrainas karogu, kamēr cita persona notiekošo filmēja.

Valsts policijas likumsargi noskaidroja iespējamos vainīgos vīriešus un viņus aizturēja, pēc kā veica vairākas kratīšanas.

Veicot kratīšanas personām piekritīgajās adresēs, policisti atrada sejas masku, kas, iespējams, izmantota šī nozieguma izdarīšanā, rāciju, kā arī dažādus priekšmetus ar komunistisko režīmu un Krievijas valsti slavinošu nozīmi.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 78. panta pirmās daļas un 185. panta pirmās daļas – par darbībām, kas vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, kā arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Par smagāko no šiem noziegumiem, proti, par darbībām, kas vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Valsts policija vērš uzmanību, ka laikā, kad Krievija jau vairākus gadus vērš zvērīgu karu pret Ukrainu, izdarot kara noziegumus, tostarp slepkavojot Ukrainas mierīgos civiliedzīvotājus, kā arī izvēršot plašu propagandu un melojot pat savas valsts iedzīvotājiem, nekāda agresorvalsts atbalstīšana vai tās simbolikas slavināšana nav pieļaujama, un policija darīs visu iespējamo, lai šādas personas tiktu sauktas pie likumā paredzētās atbildības.

Policija pateicas ikvienam iedzīvotājam, kas informē par šādām personām un aicina to darīt turpmāk, ziņojot gan Valsts policijai, gan Valsts drošības dienestam!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu