Rīgā par 1,6 miljoniem eiro paplašinās videonovērošanas tīklu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgā par aptuveni 1,6 miljoniem eiro plānots paplašināt videonovērošanas tīklu, paredz ceturtdien, 11. aprīlī, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas lēmums par projekta "Pilsētas videonovērošanas tīkla attīstība, izbūvējot jaunus videonovērošanas punktus (1.-3. kārtas)" iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Pašvaldība iecerējusi finansēt 15 % no kopējām projekta izmaksām jeb 237 239 eiro.

Projekta īstenošanas pirmajās trīs kārtās iekļautas 47 vietas, kurās plānots ierīkot videonovērošanas tīklu.

Katrā no vietām paredzēts izvietot no vienas līdz pat astoņām videonovērošanas kamerām, kas atkarīgs no konkrētās lokācijas specifikas.

Pirmajā kārtā videonovērošanas tīklu plānots ierīkot Brīvības ielas un Merkeļa ielas krustojumā, Brīvības ielas un Elizabetes ielas krustojumā, Brīvības ielas un Matīsa ielas krustojumā, Krišjāņa Barona ielas un Matīsa ielas krustojumā, Krišjāņa Barona ielas un Pērnavas ielas krustojumā, Raiņa bulvāra un Marijas ielas krustojumā, Vērmanes dārzā kā arī Elizabetes ielas un Tērbatas ielas krustojumā, Vērmanes dārzā kā arī Elizabetes ielas un Krišjāņa Barona ielas krustojumā, Krišjāņa Barona ielas un Merķeļa ielas krustojumā, Tērbatas ielas un Elizabetes ielas krustojumā, Tērbatas ielas un Stabu ielas krustojumā, Krišjāņa Barona ielas un Tallinas ielas krustojumā un Bīskapa Gātē 3.

Projekta pirmo kārtu plānots īstenot šogad, bet nākamās divas līdz 2026.gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu