Ungurmuižu iznomā Ruckas muižas apsaimniekotājam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ungurmuiža
Ungurmuiža Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ungurmuižā turpmākos desmit gadus saimniekos Ruckas muižas apsaimniekotājs un SIA "Latmetāls Steel" īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Renārs Sproģis, informēja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītāja vietnieks komunikācijas jautājumos Kristaps Ezītis.

Sproģis bija vienīgais pretendents Cēsu novada pašvaldības izsludinātajai Ungurmuižas kompleksa nomas tiesību izsolei. Muižas kompleksa nomas maksa būs 1000 eiro mēnesī.

Ezītis informē, ka uzņēmējs Ungurmuižā plāno atvērt restorānu un viesu namu. Tāpat muižā plānots organizēt dažādus klasiskās mūzikas koncertus un dažādus citus kultūras pasākumus.

Iegūstot tiesības nomāt Ungurmuižu, jaunais saimnieks apņemas arī ik gadu veikt ieguldījumus muižas uzturēšanā un atjaunošanā, saglabājot tās kultūrvēsturisko vērtību.

Kā vēstīts, nomā tika nodota Ungurmuižas kompleksa teritorija 17,59 hektāru platībā, uz kuras atrodas astoņas ēkas un būves, kā arī vairākas palīgbūves, proti, kungu māja 1105,3 kvadrātmetru (m2) platībā, pārvaldnieka māja 434,6 m2 platībā, darbnīca/ēdnīca 512,8 m2 platībā, šķūnis 171 m2 platībā, pagrabs 78 m2 platībā, klēts 227 m2 platībā, tējas namiņš 92,8 m2 platībā un leduspagrabs 122,2 m2 platībā.

Līgums par objekta nomu tiks slēgts uz desmit gadiem ar tiesībām to pagarināt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Nomnieka veiktie kapitālieguldījumi, kas izdarīti par nomnieka līdzekļiem, var tikt ieskaitīti nomas maksā, ja tie veikti atbilstoši līguma nosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu