Video "Es tev ar airi ie*isīšu pa galvu." Ierosināta dienesta izmeklēšana par zemessarga cietsirdīgu izturēšanos pret savu suni (64)

Papildināts ar NBS komentāru
TVNET
Papildināts 15:19, 12. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
"Es tev ar airi ie*isīšu pa galvu." NBS izvērtē informāciju par, iespējams, zemessarga cietsirdīgu izturēšanos pret savu suni
"Es tev ar airi ie*isīšu pa galvu." NBS izvērtē informāciju par, iespējams, zemessarga cietsirdīgu izturēšanos pret savu suni Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mikroblogošanas vietnē "X" (iepriekš - "Twitter") plašu rezonansi izraisījis video, kurā kāds zemessargs cietsirdīgi izturas pret savu suni. Brīdinājums - video satur nepatīkamus skatus!

Arī vairāki TVNET lasītāji piektdien, 12. aprīlī, sazinājušies ar redakciju, lai celtu trauksmi un paustu sašutumu un neizpratni par cietsirdīgo izturēšanos pret mājdzīvnieku un redzēto sociālajos tīklos. 

Kā redzams video, vīrietis cietsirdīgi izturas pret savu suni, kurš izmisīgi cenšas no ūdens ierāpties laivā, tomēr viņam tas neizdodas. Suņa saimnieks ar spēku izvelk suni no ūdens un velta viņam dažādus nicīgus komentārus.

Video arī redzams, ka situācija suņa saimniekam un citiem cilvēkiem, kas nav redzami video, izraisa smieklus. 

Reaģējot uz soctīklu lietotāju sašutumu, vīrietis publicē vēl vienu video, no kura noprotams, ka šāda situācija viņam šķiet normāla, jo "suns esot peldētājs" un "esot speciāli priekš tā domāts, lai peldētu".

Kā novēroja TVNET, vīrietis no sava "TikTok" konta video jau ir dzēsis.

NBS Informācijas analīzes un vadības departamenta Komunikācijas pārvaldes priekšniece pulkvežleitnante Mairita Senkevicina portālam TVNET apstiprināja, ka video autors ir zemessargs. Zemessardzē ir ierosināta dienesta izmeklēšana apstākļu noskaidrošanai.

Nacionālie bruņotie spēki nosoda jebkādu necienīgu un cietsirdīgu rīcību pret dzīvniekiem. Karavīra un zemessarga rīcībai gan dienestā, gan ārpus tā ir jābalstās NBS vērtībās un standartos, kā arī jāatbilst vispārpieņemtām morāles un ētikas normām. Šāda personas rīcība neatbilst vispārpieņemtām morāles un ētikas normām, un ir pretrunā ar karavīra vērtībām un standartiem.

Vaicāta, vai var apstiprināt zemessarga identitāti, Senkevicina sacīja, ka pašlaik notiek dienesta izmeklēšana. "Šobrīd nevaram sniegt plašākus komentārus. Informēsim par dienesta izmeklēšanas rezultātiem un pieņemtajiem lēmumiem," norādīja NBS.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu