Aģitācijas vizītē Latvijā ieradīsies fon der Leiena (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena.
Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena. Foto: EPA-AFI

Pirmdien, 15.aprīlī, vizītē Latvijā Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu aģitācijas nolūkos ieradīsies Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, aģentūra LETA noskaidroja partijā "Jaunā vienotība" (JV).

Paredzēts, ka no rīta fon der Leiena apmeklēs Rīgas Stradiņa universitāti, kur tiksies ar studentiem. Vēlāk viņa apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru, kas koncentrējas uz dezinformācijas apkarošanu un atbalsta NATO stratēģiskās komunikācijas spējas.

Dienas gaitā EK prezidente tiksies ar JV EP deputātu kandidātiem, noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, tiksies ar sieviešu tiesību aizstāvības organizācijām, piemēram, "Centrs Marta", "Novatore" un JV jauniešu organizāciju.

Vizītes noslēgumā EK prezidente apmeklēs dronu ražotāja SIA "Edge Autonomy" rūpnīcu, lai ar darbiniekiem un vadītājiem pārrunātu centienus stiprināt ES aizsardzības industriālo bāzi.

Vizītes laikā fon der Leienai pievienosies Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV), kurš EP vēlēšanās kandidē ar 1.numuru JV sarakstā.

Leienas pārstāvētā Vācijas kristīgo demokrātu partija (CDU) un JV ietilpst Eiropas Tautas partijā (EPP).

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu