Irānas uzbrukuma dēļ "airBaltic" svētdien un pirmdien pārplānojusi maršrutu Rīga-Dubaija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" svētdien, 14.aprīlī, un pirmdien, 15.aprīlī, pārplānoja maršrutu Rīga-Dubaija saistībā ar Irānas uzbrukumu Izraēlai, aģentūrai LETA norādīja "airBaltic" pārstāvji.

"airBaltic" skaidroja, ka pagājušajā naktī aviokompānija maršrutā Rīga-Dubaija izmantoja alternatīvu maršrutu, lidojot Ēģiptes un Saūda Arābijas gaisa telpā.

Arī maršrutā no Dubaijas uz Rīgu pirmdien plānots izmantot Saūda Arābijas un Ēģiptes gaisa telpu, papildus nolaižoties Burgasā, Bulgārijā, lai uzpildītu degvielu. Pēc tam lidmašīna turpinās ceļu uz Rīgu.

"airBaltic" norādīja, ka patlaban citas izmaiņas nav plānotas.

Lidsabiedrība uztur ciešus kontaktus ar valsts un starptautiskajām iestādēm un ir gatava vajadzības gadījumā pielāgot savu lidojumu grafiku, atzīmēja "airBaltic", piebilstot, ka, ja tuvākajā laikā notiks kādas izmaiņas lidojumos, par to nekavējoties tiks informēti pasažieri un plašāka sabiedrība.

"airBaltic" atgādina, ka saistībā ar pašreizējo situāciju Izraēlā visi "airBaltic" reisi uz Telavivu un no tās ir atcelti no pagājušā gada oktobra un būs atcelti vismaz līdz šī gada maija vidum.

Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvji iepriekš informēja, ka Irānas sarīkotais uzbrukums Izraēlai rada riskus civilās aviācijas lidojumu drošībai, tādēļ tiek pārplānoti lidojumu maršruti.

Minētie pasākumi īstenoti, lai izslēgtu jebkādus riskus pasažieru, lidojuma apkalpju un gaisa kuģu drošumam, iepriekš uzsvēra CAA pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Irāna sestdienas naktī, 13.aprīlī, uzbruka Izraēlai ar simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, no kuriem lielāko daļu Izraēlai un sabiedrotajiem izdevās pārtvert.

Irāna paziņoja, ka tā ir atbilde uz 1.aprīlī notikušo uzbrukumu Irānas vēstniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tostarp divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu