FIB izmeklē tilta sabrukšanu Baltimorā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) sācis kriminālizmeklēšanu par Frānsisa Skota Kī tilta sabrukšanu Baltimorā, pētot apstākļus, kas noveda pie tā, un to, vai tika ievēroti visi federālie likumi, paziņojis lietai tuvu stāvošs avots.

Konteinerkuģis "Dali" 26.marta rītā izbrauca no Baltimoras ostas un pēc tam ietriecās vienā no tilta balstiem, izraisot tā sabrukšanu. Visa milzīgā tilta struktūra salūza un iegāzās Patapsko upē. Negadījumā dzīvību zaudēja seši cilvēki, kas strādāja ceļu remontu brigādē. Ūdenslīdējiem ir izdevies atrast trīs bojāgājušo mirstīgās atliekas.

Nacionālās transporta drošības padomes priekšsēdētāja Dženifera Homendija pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka izmeklētāji koncentrējas uz konteinerkuģa elektrības sistēmu. Dažus mirkļus pirms avārijas kuģim bija problēmas ar elektrību, par ko liecina videoieraksti, kuros redzams, kā tā gaismas izdziest un atkal iedegas.

Homendija sacīja, ka informācija, kas iegūta no kuģa reisa datu reģistratora, ir salīdzinoši vienkārša, "tāpēc informācija no mašīntelpas mums ļoti palīdzēs".

2,6 kilometrus garais Frānsisa Skota Kī tilts pāri Patapsko upei tika atklāts 1977.gadā. Gadā vidēji to šķērsoja 11 miljoni transporta līdzekļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu