Sibīrijā turpinās postoši plūdi, ūdens līmenis dažviet sasniedzis kritisku līmeni (9)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas varasiestādes otrdien sākušas evakuēt cilvēkus no pilsētām un ciematiem Sibīrijas rietumos, kurus apdraud postošie plūdi, kas pārņēmuši šo reģionu un kaimiņos esošo Kazahstānu.

Plūdu dēļ savas mājas jau bijuši spiesti pamest tūkstošiem cilvēku, un paredzams, ka šonedēļ plūdi sasniegs maksimumu Tobolas un Išimas upēs.

Tjumeņas gubernators Aleksandrs Mors paziņoja, ka glābšanas dienesti sākuši steidzamu evakuāciju no pilsētām, kuras varētu applūst. "Sapakojiet savas vērtslietas. Steidzami dodieties uz drošu vietu, pie radiniekiem vai uz pagaidu izmitināšanas centru," sociālajos tīklos paziņoja gubernators.

Tjumeņā ūdens līmenis Išimas upē dažviet sasniedzis kritisku līmeni - 808 centimetrus, paziņoja vietējās varasiestādes. Išimas pilsētā dots rīkojums evakuēties aptuveni 67 000 cilvēku.

Kurgānas apgabalā ūdens līmenis Tobolas upē pēdējā diennaktī paaugstinājies par 111 centimetriem, sasniedzot 742 centimetrus, paziņoja varasiestādes.

Kopumā evakuēties aicināti 21 pilsētas un ciemata iedzīvotāji.

Orenburgas apgabalā, kur pēdējās dienās bija novērojami visspēcīgākie plūdi, ūdens līmenis Urālas upē ir krities, un pēdējo 24 stundu laikā ūdens ir atkāpies no aptuveni 1000 applūdušo māju, paziņoja apgabala amatpersonas.

Tikmēr Orskas pilsētu, kur situācija nesen uzlabojās pēc spēcīgiem plūdiem pagājušajā nedēļā, atkal apdraud plūdi.

Kazahstānas varasiestādes pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ūdens līmeņa paaugstināšanās dēļ evakuēti vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Plūdus ir izraisījušas spēcīgas lietusgāzes apvienojumā ar temperatūras paaugstināšanos un pastiprinātu sniega un ledus kušanu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu