NATO StratCom centrs izstrādājis mācību platformu, kas drīz tiks izmantota plašās starptautiskajās mācībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgā bāzētais NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs (NATO StratCom COE) izstrādājis platformu, kas izmantojama militārās un stratēģiskās komunikācijas mācībās. Jau pavisam drīz tā tiks izmēģināta starptautiskās kiberaizsardzības mācībās Igaunijā, kurās piedalīsies 4000 dalībnieku no 40 valstīm, norāda NATO StratCom centra komunikācijas speciāliste Simona Lucatniece.

Informācijas telpas simulācijas platforma "InfoRange" atdarina mūsdienu informācijas telpu, ar mākslīgā intelekta palīdzību ģenerējot saturu un iesaistīto pušu reakcijas uz definēto krīzes scenāriju. Šāda veida mācībās dalībnieki apgūst krīzes vadības prasmes hiberapdraudējumu kontekstā.

"Mēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā nemitīgi izaicinām sevi un pieejamās tehnoloģijas, lai rastu jaunas iespējas stratēģiskās komunikācijas spēju attīstīšanai. Šobrīd esam izstrādājuši unikālu risinājumu, kas militāro un stratēģiskās komunikācijas mācību dalībniekiem ļauj strādāt informācijas telpā, kas izskatās un ar mākslīgā intelekta palīdzību reaģē tāpat kā īstā, dodot iespēju apjaust potenciālo krīžu eskalācijas mērogu, kas bieži vien sniedzas ārpus mums labi zināmajām sociālo tīklu platformām. Šis risinājums ļaus būtiski uzlabot NATO un partneru stratēģiskās komunikācijas kampaņu efektivitāti un informācijas telpas aizsardzības spējas," uzsver NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Sadarbībā ar NATO Kooperatīvās kiberaizsardzības izcilības centru "InfoRange" platforma tiks izmantota ikgadējās IT un kritiskās infrastruktūras aizsardzības mācībās "Locked Shields 2024", kuru mērķis ir pulcēt vairāk nekā 4000 dalībnieku no 40 valstīm. "Locked Shields 2024" notiks no 2024. gada 24. līdz 25. aprīlim Tallinā, Igaunijā.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs ir NATO akreditēta starptautiska militāra organizācija, kas neietilpst NATO komandstruktūrā un nav pakļauta kādai no NATO struktūrām. NATO StratCom COE atrodas Rīgā, Latvijā un strādā, lai uzlabotu NATO, tās sabiedroto un partneru stratēģiskās komunikācijas spējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu