Krievi sākuši veidot pretdronu tīklus ap naftas pārstrādes rūpnīcām (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Krievijas naftas kompānija “Bašņeftj” ierīkojusi pretdronu tīklus, lai aizsargātu savas naftas pārstrādes rūpnīcu galvenās iekārtas no iespējamā Ukrainas uzbrukuma, tā, atsaucoties uz Baškortostānas Republikas vadību, ziņo Reuters.

Krievijas uzņēmumi, kas nodrošina šādu aizsardzību, savās interneta vietnēs demonstrē milzīgu metāla sietu, kas gandrīz pilnībā nosedz naftas pārstrādes ēkas no visām pusēm. Sietu tur virves, kas piestiprinātas pie zemē iedzītiem metāla stabiem.

Foto: metatorg.ru

Urālos esošās Baškortostānas republikas vadītājs Radijs Habirovs sacīja, ka notiekot sarunas ar Krievijas Aizsardzības ministriju, lai uzlabotu drošību naftas pārstrādes rūpnīcās.

“Mēs esam nodrošinājuši naftas pārstrādes rūpnīcas galvenās kolonnas ar mehāniskiem aizsargtīkliem, un darbojas arī novērošanas sistēma,” vietējā valsts ziņu aģentūra “Bašinform” citē Habirovu.

Krievijai izdevies ātri salabot dažas no galvenajām naftas pārstrādes rūpnīcām, kuras skāra Ukrainas bezpilota lidaparātu uzbrukumi. Tādējādi dīkstāvē esošo Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcu jauda no gandrīz 14% marta beigās samazinājās līdz aptuveni 10%.

Desmit dienās līdz 13. aprīlim Krievijas dīzeļdegvielas eksports bija vidēji 0,74 miljoni barelu dienā, kas ir par 25% mazāk nekā vidēji 2019.–2023. gadā, liecina analītikas kompānijas “Kpler” dati.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu