Vācijā sāk ierobežot nesen legalizēto marihuānas smēķēšanu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Vācijas valstij piederošās dzelzceļa operatorkompānijas "Deutsche Bahn" pasažieri nedrīkstēs smēķēt marihuānu vilcienu stacijās, lai gan valstī šomēnes daļēji legalizēta marihuānas lietošana.

"Pamatojoties uz likumīgo aizliegumu marihuānas lietošanu dienas laikā gājēju zonās un skolu un rotaļu laukumu tuvumā, mēs vēlamies pasargāt visus pasažierus mūsu stacijās, īpaši bērnus un jauniešus," laikrakstam "Bild" sacīja "Deutsche Bahn" pārstāve.

Jaunie noteikumi būs gatavi īstenošanai aptuveni četru nedēļu laikā. Pēc tam "Deutsche Bahn" darbinieki "draudzīgā veidā" pieprasīs pasažieriem, lai viņi stacijās nelieto marihuānu.

Ierobežojumi tiks piemēroti smēķēšanas zonās, kas pieejamas dažās stacijās, aģentūrai DPA apstiprināja "Deutsche Bahn". Vācijas stacijās ir aizliegts smēķēt, izņemot tam paredzētās zonas, kurās ir aizliegts lietot marihuānu.

Vācijā šomēnes spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai. Likums paredz, ka no 1.aprīļa pieaugušajiem ir tiesības mājās glabāt 50 gramus marihuānas personīgai lietošanai, bet ārpus mājām pie viņiem var atrasties 25 grami "zālītes". Viņiem ir arī tiesības mājās audzēt līdz trijiem kaņepju stādiem. Savukārt no 1.jūlija tā dēvētajiem marihuānas klubiem būs tiesības kolektīvi audzēt kaņepes nekomerciāliem nolūkiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu