ASV investorus cenšas pārliecināt par ieguldījumu Baltijas valstīs drošumu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Vienotība" priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens piedalās preses konferencē par aktualitātēm jaunās valdības veidošanas procesā.
Partijas "Vienotība" priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens piedalās preses konferencē par aktualitātēm jaunās valdības veidošanas procesā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Baltijas valstu finanšu ministri vakar Vašingtonā piedalījās ASV Tirdzniecības kameras rīkotā apaļā galda diskusijā, cenšoties pārliecināt par ieguldījumu Baltijas valstīs drošumu.

Kā informēja Finanšu ministrija (FM), Pasaules Bankas grupas un Starptautiskā valūtas fonda pilnvarnieku sanāksmes laika Latvijas finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), Lietuvas finanšu ministre Gintare Skaiste un Igaunijas finanšu ministrs Marts Verklaevs tikās ar ASV uzņēmējiem, uzsverot, ka Baltijas valstis ir NATO un Eiropas Savienības dalībvalstis, un investīcijas šajā reģionā ir drošas.

Baltijas valstu finanšu ministri iepazīstināja ASV investorus ar valstu finanšu un ekonomisko, kā arī ģeopolitisko situāciju, un apliecināja, ka nacionālā drošība un aizsardzība valstīs ir izvirzīta par prioritāti. Baltijas valstu valdības ir pieņēmušas vairākus lēmumus par papildu finansējuma piešķiršanu iekšējai un ārējai drošībai, nodrošinot valstu aizsardzības stiprināšanu.

Tikšanās noslēgumā ministri atzīmēja, ka, lai nodrošinātu turpmāku uzņēmējdarbības attīstību un ilgtspēju, Eiropas Savienības normatīvais regulējums būtu jāpadara saprotamāks ārvalstu investoriem.

Ašeradena skatījumā, interese par Baltiju kā investīcijām pievilcīgu reģionu kopumā neesot mainījusies. "Visas trīs Baltijas valstis turpina veikt nepieciešamos pasākumus, lai palielinātu investoru interesi un atvieglotu to ienākšanu reģionā. Baltijas valstīs ir atvērtas ekonomikas ar pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi, kas pastāvīgi tiek uzlabotas," pauž FM.

"Latvija atzinīgi vērtē ārvalstu investīcijas un dara visu iespējamo, lai radītu piemērotu vidi un dotu attīstības iespējas jaunuzņēmumiem agrīnā un progresīvā attīstības stadijā. Tāpat strādājam, lai veicinātu "FinTech" vidi, nodrošinot labākus apstākļus inovācijām, tostarp cilvēkresursu pieejamību un piekļuvi finansējumam, kā arī piemērotu regulējumu. Latvijā ir dinamiska un atvērta "FinTech" ekosistēma: uzņēmēji, institūcijas, investori, speciālisti, kā arī publiskais sektors," sacījis ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu