ASV notriec Jemenas hutiešu pretkuģu raķeti un četrus dronus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV vadītie koalīcijas spēki Jemenas piekrastes tuvumā trešdien notrieca vienu pretkuģu raķeti un četrus dronus, ko bija palaiduši Jemenas hutiešu nemiernieki, turpinot uzbrukumus kuģiem Sarkanajā jūrā, paziņoja ASV varas iestādes.

ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM) paziņoja sociālo mediju platformā "X", ka koalīcijas kuģis veiksmīgi notrieca vienu pretkuģu ballistisko raķeti, kas bija palaista no hutiešu kontrolētajiem Jemenas rajoniem.

Domājams, ka šī raķete bija izšauta uz tirdzniecības kuģi "Yorktown", kas brauc zem ASV karoga, bet tā nav nodarījusi postījumus un nav nevienu ievainojusi, paziņoja CENTCOM.

CENTCOM arī paziņoja, ka ir iznīcinājusi četrus dronus, kurus hutieši bija palaiduši neilgi pēc šīs raķetes.

Irānas atbalstītie hutieši, kas kontrolē lielu daļu no Jemenas Sarkanās jūras piekrastes, kopš novembra ir sarīkojuši desmitiem raķešu un dronu uzbrukumu kuģiem Sarkanajā jūrā. Viņi ir paziņojuši, ka šādi solidarizējas ar palestīniešiem Gazas joslā.

ASV un Lielbritānijas spēki pēc šiem uzbrukumiem kuģiem ir sākuši veikt triecienus hutiešiem, kas savukārt paziņojuši, ka viņu uzbrukumu leģitīmi mērķi ir arī ASV un Lielbritānijas intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu