VDD atklāj jaunu informāciju par pērn aizturēto Krievijas spiegu

TVNET/LETA
Foto: Valsts drošības dienests

Valsts drošības dienests (VDD) pērn aizturētais Krievijas pilsonis kādam šīs valsts specdienestam nodevis informāciju par Latvijas politiskajiem procesiem un kritiskās infrastruktūras un militārajiem objektiem.

Vīrieti aizturēja 2023.gada 20.decembrī. Kriminālprocess pret šo personu sākts pāris dienas agrāk - 18.decembrī. VDD veica izmeklēšanas darbības piecos ar šo personu saistītos objektos Rīgā un tās apkārtnē.

Tagad lieta nodota prokuratūrai un dienests paziņojumā presei atklājis plašākas lietas apstākļus. VDD izmeklēšanas gaitā konstatēja, ka minētā persona Krievijas specdienesta uzdevumā ieguva un tam nodeva informāciju par Latvijas valsts politiskajiem procesiem, kā arī kritiskās infrastruktūras un militārajiem objektiem.

VDD vērtējumā, šāda veida informācija Krievijas specdienestiem ir noderīga gan izlūkošanas mērķu sasniegšanai, gan pret objektiem Latvijā vērstu kaitniecisko darbību plānošanai un īstenošanai.

Veicot kriminālprocesuālās darbības ar personu saistītā objektā, tika iegūti pierādījumi, ka persona bez attiecīgas atļaujas glabāja munīciju un sprāgstvielas, atzīmē VDD.

Ņemot vērā minēto Krievijas pilsoni rosināts apsūdzēt par spiegošanu Krievijas specdienesta labā un par munīcijas un sprāgstvielu glabāšanas noteikumu pārkāpšanu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu