Kādus orgasmus pasaulē zina? Klitorālais. Vaginālais. G punkta orgasms. Tantriskais orgasms. Slapjais orgasms jeb skvirtings. Orgasms, ko iegūst, pievēršoties konkrētām erogēnām zonām, piemēram, kāju īkšķu sūkāšanai. Visai daudzveidīgi, taču visu orgasmu būtība ir viena un tā pati. Fiziskā un psihiskā reakcija ir vienāda - atšķiras vien to izraisošie faktori, jo viss mūsu ķermenis ir viena liela erogēna zona. Tomēr vēl nesen psihoterapijas tēvu Zigmunds Freids postulēja, ka orgasms var būt tikai viens! Ja sieviete izjuta baudu, pieskaroties klitoram, to sauca par mazo meiteņu neirozi. Freids no anatomijas leksikas izskauda vārdu "klitors". Un tā bija īsta katastrofa! Šīs būs stāsts par to....

Atgriezīsimies pie fakta, ka viss ķermenis ir jutīgs. Visur atrodas nervu gali, kurus stimulējot var radīt īstu baudu. Piemēram, sievietes zina, cik forši, ja paralēli skūpstiem tev vēl tiek atglausti mati un glāstītas kājas. Internetā var lasīt stāstus par sievietēm, kuras orgasmus piedzīvo pat bez konkrēta iemesla - gluži spontāni un pat vairākas reizes dienā. Ir arī elpošanas vai citas tehnikas, kas sievietēm var izraisīt baudas kulmināciju. 

Ko ar to visu gribēju teikt? Atsaucoties uz Dr. Nīnas Brokmanes, Ellenes Stēkenes Dāles "Viva La Vagina! Viss par sieviešu dzimumu" grāmatā rakstīto, lai gan jēdzieni "vaginālais orgasms" un "klitorālais orgasms" ir visplašāk izplatīti, starp tiem nav būtisku atšķirību. Kā viens, tā otrs ir un paliek orgasms. Šādi dalījumi nav pamatoti, jo klitors ir tieši iesaistīts arī vaginālajā seksā.