Lielbritānijas parlamentā apspriež ideju aizliegt viedtālruņus bērniem līdz 16 gadu vecumam (1)

TVNET/LETA
Foto: Schutterstock.com

Nākamajai Lielbritānijas valdībai būtu jāapsver iespēja ar likumu aizliegt mobilos tālruņus skolās un pilnīgu viedtālruņu aizliegumu bērniem līdz 16 gadu vecumam, teikts parlamenta Pārstāvju palātas Izglītības komitejas ziņojumā.

Komiteja norādīja, ka stingrākas vadlīnijas par mobilajiem tālruņiem skolās un par to, kā pārvaldīt bērnu laiku pie ekrāniem mājās ir nepieciešamas jauniešu aizsargāšanai.

Kā teikts komitejas ziņojumā, pie ekrāniem pavadītais laiks kaitē bērnu garīgajai un fiziskajai veselībai, un gan skolām, gan vecākiem ir vajadzīgi skaidri valdības norādījumi šajā jautājumā.

Šī gada sākumā Apvienotās Karalistes Izglītības ministrija izdeva norādījumus skolu direktoriem, kā aizliegt izmantot tālruņus ne tikai mācību stundu laikā, bet arī starpbrīžos un pusdienu laikā, un ierosināja, ka darbinieki nepieciešamības gadījumā varētu pārmeklēt skolēnus un viņu somas, lai atrastu mobilos tālruņus.

Tomēr komiteja pavēstīja, ka ar šīm vadlīnijām nepietiek.

Tās ziņojumā teikts, ka nākamajai valdībai būtu jāapspriež iespēja pilnībā aizliegt viedtālruņu lietošanu personām, kas jaunākas par 16 gadiem, kā arī pilnīgs ar likumu noteikts aizliegums lietot mobilos tālruņu skolās.

Ziņojumā teikts, ka bērnu pie ekrāna pavadītais laiks ir pieaudzis par 52% laikā no 2020. līdz 2022.gadam, turklāt ceturtā daļa no viņiem ierīces izmanto atkarību izraisošā veidā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu