Vācijā izveidota Cīsiņu akadēmija

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vācijā parādījušies diplomēti dažādu šķirņu cīsiņu pagatavošanas speciālisti, vēsta «Austrian Times».

Šādu izglītību var iegūt īpašā Noimarktes Cīsiņu akadēmijā. Ideja atklāt šādu mācību iestādi prātā ienāca Norbertam Vitmanam, kurš, kā pats apgalvo, cīsiņus un desu ēd sešas dienas nedēļā. Akadēmijā studentus māca ne tikai pagatavot šo populāro vācu uzkodu, bet arī viņiem tiek lasītas lekcijas par dažādām cīsiņu desiņu šķirnēm, kā arī par sinepju un citu mērču īpatnībām. «Pie manis studenti brauc no visas pasaules. Es pats ļoti mīlu desiņas un cīsiņus. Katru dienu divas reizes es ēdu balto desu. Svētdiena ir vienīgā diena, kad balto desu nelietoju», - stāsta Norberts Vitmans.

Baltā desa ir īpaša vāramo cīsiņu šķirne. Parasti to pagatavo no teļa gaļas pievienojot cūkas speķi, garšvielas un sāli, un, noteikti, dabīgā apvalkā. Parasti desiņas pasniegtas tiek ar saldajām sinepēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu