Jauns eitanāzijas skandāls Beļģijā. Divas jaunas sievietes vēlas mirt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZaldyImg, CC BY-SA 2.0

Vēl pavisam nesen pasaule ar pārsteigumu un sašutumu saņēma ziņu, ka Dānijā eitanāzija veikta kādam vīrietim, kurš pēc dzimummaiņas operācijas emocionāli cieta. Tagad  pārdomas izraisa divu draudzeņu vēlme veikt eitanāziju, raksta «Dailymail».

Divas labākās draudzenes nedaudz pāri 40, skaistas, izskatīgas, vēlas beigt dzīvi ar eitanāzijas palīdzību, tomēr viņu ārsti iebilst pret to.

Pegija Liekena (44) un Nansija Vermeulena (43) no Beļģijas uzskata, ka viņu dzīves ir neciešamas.

Pegijai veikta kuņģa operācija aptaukošanās mazināšanai, pēc operācijas viņai ir nopietnas komplikācijas. Viņa tagad var lietot tikai šķidrumu un šķidru barību. Pegijai ir arī muguras problēmas un anēmija, tāpēc regulāri jāveic asins pārliešana.

Savukārt Nansijai 2011.gadā atklāja multiplo sklerozi.

Abu sieviešu ārstējošie ārsti mēģina atrunāt sievietes no eitanāzijas, mudinot viņas pagaidīt, sakot, ka viņas ir pārāk jaunas, viņu stāvoklis nav tik kritisks, un medicīna attīstās katru dienu. Iespējams tuvākajā nākotnē viņas varēs uzlabot savu veselības stāvokli. Abas sievietes ietekmējušās no Beļģijas ārsta un eitanāzijas piekritēja Distelmana.

Pegija saka, ka viņa vēlas dzīvot, dzert šampānieti, ēst zivis un gaļu, nevis eksistēt. Viņu neattur arī tas, ka viņas dēls šobrīd ir 17 gadus vecs. Nansijai nav bērnu, bet abām sievietēm ir dzīvi vecāki.

Sievietes draudzējas jau 20 gadus, abām ir daudz emocionālu atmiņu, telefona zvanu un kopīgi piedzīvota, viņas abas nolēmušas aiziet no dzīves, bet, ārstu pierunātas, pagaidīs, kamēr Pegijas dēls beigs koledžu.

Šis gadījums uzjundījis eitanāzijas pretinieku un piekritēju asu diskusiju, vēl jo vairāk tāpēc, ka cilvēki, kuri vēlas veikt eitanāziju, ir jauni un viņu veselības stāvoklis nav tik bēdīgs, uzskata ārsti.

2011.gadā Beļģijā tika veiktas 1133 eitanāzijas, 2012.gadā 1432, kas ir par 25% vairāk nekā gadu iepriekš. Beļģijā ar eitanāzijas palīdzību nāvē pērn devās 2% no visiem pērn Beļģijā mirušajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu