Notiesā par nacionālā naida izraisīšanu internetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par vainīgu nacionālā, etniska un rasu naida izraisīšanā saistībā ar krievvalodīgajiem veltītajiem izteikumiem internetā Rīgas apgabaltiesa šodien atzinusi Ingusu Graudiņu.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Paklane sazinoties ar portālu TVNET informēja, Graudiņš apsūdzēts pēc savstarpēja vairāku cilvēku fiziska konflikta dusmu iespaidā kāda interneta portāla domubiedru grupā vērsies pret krievvalodīgajiem, izsakot naidu veicinošus komentārus.

Pakalne atteicās izpaust, kurā no portāliem Graudiņš publicējis savus komentārus, tomēr apsūdzētais savu vainu izdarītajos pārkāpumos ir atzinis.

Graudiņa apsūdzība uzrādīta pēc krimināllikuma 78.panta 2.daļas, kas par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību, krāpšanu vai draudiem vai ja to izdarījusi personu grupa, amatpersona, vai ja tā izdarīta, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu, kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Rīgas apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš informēja, ka Graudiņš šodien atzīts par vainīgu un viņam piespriests trīs mēnešu nosacīts sods ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Šodien tiesa pasludinājusi saīsināto spriedumu. Ar tā motīviem būs iespējams iepazīties no 2012.gada 11.janvāra, un tad desmit dienu laikā spriedumu būs iespējams pārsūdzēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu