Iecere atvērt Brīvības pieminekļa iekštelpu (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Brīvības pieminekli runāja Saeimas deputāti un Rīgas domnieki. Viņi tika iepazīstināti ar ieceri atvērt pieminekļa iekštelpu, ko ziedu nolikšanas ceremonijās varētu apmeklēt valsts augstākās amatpersonas.

Ar Brīvības pieminekļa neredzamo daļu iepazīstināti Saeimas deputāti un Rīgas domnieki. Viņiem tika atvērtas Brīvības pieminekļa noslēpumainās durvis.

Tā ir tehniska telpa, kurā atrodas eletrokabeļi, pieeja kanalizācijai un kāpnes, kas ved uz pieminekļa augšgalu. Viesi to devās aplūkot.

Noslēpumainā telpa izsenis radījusi lielu interesi, stāsta Pieminekļu aģentūras direktors G. Gailītis.

Guntis Gailītis: "Kādi gan te visādi piedāvājumi nākuši - sākot no kāzu rīkošanas, no prezentāciju rīkošanas Brīvības piemineklī. Visus interesē, kas tur iekšā."

G. Gailītis piedāvā telpu atvērt valsts augstākajiem viesiem. Pēc ziedu nolikšanas piemineklim nebūtu neveikli jāpagriež mugura, bet varētu turpināt ceļu, dodoties pa pakāpieniem, un ieiet iekšā piemineklī. Nelielajā telpā būtu viesu goda grāmata un liecības par pieminekļa vēsturi.

Valsts otrā augstākā amatpersona, Saeimas priekšsēdētājs, neiebilst, ja viesi varētu ielūkoties pieminekļa iekšienē, tomēr izmaiņas esot rūpīgi jāapsver. Idejas autori uzskata, ka viņu iecere viesiem ļautu pieminekli apskatīt no visām pusēm un atdzīvinātu ziedu nolikšanas ceremoniju. Taču kad un vai vispār tā tiks mainīta, paliek neatbildēts jautājums, jo par šādu ieceri tiek runāts jau pāris gadus.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu