Tesla veikli izvairās no lidojoša riteņa (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādam Tesla Model 3 automobilim rūpnīcā uzstādītais video reģistrators fiksējis situāciju, kurā automobilis, kuram aktivizēta autonomās braukšanas jeb autopilota sistēma, veikli reaģē uz bīstamu un mainīgu situāciju un izvairās no lidojoša riteņa.

Kā norāda incidentā iesaistītā Tesla Model 3 vadītājs, automobilis uz bīstamo situāciju spējis reaģēt ātrāk nekā viņš pats, pilnīgi patstāvīgi izvairoties no lidojošā riteņa un līdz ar to arī potenciāli nopietnas avārijas. Pēc straujā manevra elektromobilis tikpat veikli nostabilizējis gaitu un atgriezies savā braukšanas joslā. No kurienes maģistrāles vidū uzradās lidojošais ritenis, video nav redzams. 

Jāteic gan, ka šis ir patīkams izņēmuma gadījums, kurā Tesla autopilota sistēma izglābj no nepatikšanām, jo visbiežāk autonomās braukšanas sistēmas pasaules mediju slejās nonāk saistībā ar dažādiem negadījumiem. Piemēram, tikai pirms aptuveni mēneša ziņojām par incidentu Taivānā, kad Model 3 ar aktīvu autonomās braukšanas sistēmu nepamanīja apgāzušos kravas auto un tiešā trāpījumā ietriecās furgonā. 

Tesla automobiļiem jau rūpnīcā tiek uzstādītas vairākas kameras, un tās pilda ne tikai videoreģistratora funkcijas braucot, bet arī uzmana mašīnu, kad tā ir novietota stāvvietā, un fiksē personas, kas mašīnai mēģina nodarīt bojājumus vai tiešā spēkrata tuvumā veic citas aizdomīgas darbības. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu