Itālijā milzu karstuma vilnis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāliju skāris karstuma vilnis, un daudzās pilsētās svētdien slimi un veci cilvēki tika brīdināti turēties ēnā, savukārt fermeri ziņo, ka zemais ūdens līmenis upēs apdraud viņu ražu.

Vissmagāk karstums skāris valsts ziemeļus. Turīnā pirmdien prognozēta līdz 40 grādiem augsta temperatūra, un vietējās varas iestādes lēš, ka no karstuma mirušo cilvēku skaits varētu būs divreiz augstāks nekā parasti.

Lauksaimnieku federācija «Coldiretti» paziņoja, ka ūdens līmenis upēs, ezeros un ūdens krātuvēs ziemeļos ir tik zems, ka viņi laukus ar ūdeni varēs apgādāt tikai nākamās divas nedēļas. «Po upē līmenis ir ārkārtīgi zems, un pašreiz tā nevarēs ilgāk piegādāt ūdeni,» teikts federācijas paziņojumā.

Pēkšņais karstuma vilnis seko pēc ilgstoša sausuma perioda reģionā.

Itālijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka līdz šim no karstuma miruši pieci vecāka gadagājuma cilvēki. Itālija no ilgstoša karstuma viļņa cieta 2003. gadā, kad nomira vismaz 8000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu