20. gadsimta 70. gadu beigās nelielu ASV pilsētiņu Sērklvilu sāka terorizēt kāda anonīma persona, kas ar vēstuļu un pasta starpniecību sēja baumas un atklāja pilsētiņas iedzīvotāju seksuālos noslēpumus. Kas bija šis ļaundaris un kā viņš uzzināja cilvēku slēptākās lietas, nav zināms joprojām.

Viss sākās 1976. gadā, kad skolas autobusa šofere Mērija Gilespija savā pastkastē atrada dīvainu vēstuli, kurā viņa tika apsūdzēta mīlas dēkā ar skolas direktoru. Pienāca aizvien vairāk vēstuļu, kurā viņai un viņas ģimenei tika draudēts, lai mīlas dēka tūliņ tiek izbeigta, kaut arī viņa pati noliedza, ka viņai būtu kāds romantisks sakars ar direktoru.

Šīs vēstules pamatīgi sadusmoja viņas vīru Ronu, kurš, 1977. gada 19. augustā saņēmis telefona zvanu, pateica savai meitai, ka dodas nokārtot attiecības ar vēstuļu sūtītāju. Tomēr drīz viņa avarējušajā automašīnā tika atrasts viņa līķis. Blakus viņam bija ierocis ar vienu izšautu lodi. Viņa asinīs bija augsts alkohola līmenis, kaut arī ģimene stāstīja, ka viņš ar alkoholu nemēdza aizrauties. Oficiāli viņa nāve tika apzīmēta kā nelaimes gadījums, tomēr neviens par to nebija pārliecināts.