Fidels Kastro savā jaunajā grāmatā stāstīs par savu jaunību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Fidels Kastro otrdien atklāja savu nodomu augustā laist klajā grāmatu, kurā būs stāsti par viņa bērnību un skaidrojums, kā viņš kļuva par revolucionāru.

Komentārā valdības interneta vietnē «Cubadebate.cu» bijušais Kubas līderis norāda, ka 25 nodaļas garās grāmatas nosaukums būs «La Victoria Estrategica» («Stratēģiskā uzvara»).

Grāmatā galvenokārt būs aprakstīts, kā viņa 300 kaujinieki Sjerra Maestras kalnos uzvarēja Fulhensio Batistas valdību revolūcijā, kas pārņēma Havanu 1959.gada Jaungada dienā.

Kastro, kurš 2006.gadā slimības dēļ nodeva varu savam jaunākajam brālim Raulam, teica, ka viņš atveseļojas un beidz stāsta otro daļu.

Pēc viņa teiktā, grāmata pēc daudzām neautorizētām biogrāfijām sniegs viņa paša skatu uz dzīvi.«Es negribēju gaidīt, lai atbildētu uz daudzajiem jautājumiem par manu bērnību, pusaudža gadiem un jaunību un kā es kļuvu par revolucionāru un bruņotu cīnītāju,» viņš raksta grāmatas ievadā.

Kastro veselība, šķiet, uzlabojas pēc ilgā noslēgtības un slimības perioda, un viņš pat biežāk nokļūst sabiedrības redzeslokā - pēdējās trīs nedēļās viņš septiņas reizes parādījies sabiedrībā.Kastro, kuram augustā paliks 84 gadi, joprojām ir svarīga figūra Kubā un ieņem ietekmīgo Komunistiskās partijas pirmā sekretāra amatu.

Jaunā grāmata uzrakstīta sadarbībā ar Kubas žurnālisti Katjušku Blanko, kura uzrakstījusi vienīgo Kubā publicēto Kastro biogrāfiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu