Luvras muzejs ceturtdien atsāks darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Luvras muzejs, kas darbinieku streika dēļ trešdien tika slēgts, ceturtdien no jauna vērs savas durvis apmeklētājiem, apliecināja darbinieku arodbiedrības pārstāve.

Darbinieki piekrituši pārtraukt streiku, jo ar muzeja vadību panākta vienošanās par policijas klātbūtnes pastiprināšanu muzeja apkaimē.

LETA jau ziņoja, ka trešdien Luvras muzejs bija slēgts, jo daļa darbinieku uzsāka streiku, protestējot pret agresīvajiem kabatzagļiem, kas aktīvi uzdarbojas muzejā un no kuriem nākas ciest gan darbiniekiem, gan muzeja apmeklētājiem.

Muzeja vadība skaidroja, ka 2012.gada decembrī jau esot iesniegusi sūdzību tiesā un pieprasījusi, lai muzejā tiktu nodrošināta lielāka policijas klātbūtne.

Streikā trešdien piedalījās aptuveni 200 Luvras darbinieku. Aptuveni 100 muzeja darbinieki vēlāk pulcējās Francijas Kultūras ministrijas priekšā.

Luvrā, kas katru gadu uzņem aptuveni desmit miljonus apmeklētāju, strādā ap 1000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu