Londonas zoodārzs piedāvā ņemt savā aprūpē Bīberam konfiscēto pērtiķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Londonas zoodārzs ir gatavs ņemt savā aprūpē popdziedātājam Džastinam Bīberam Vācijā konfiscēto pērtiķēnu, vēsta Vācijas mediji.

Bībers 28.martā ar savu privāto lidmašīnu ieradās Minhenē, taču viņa mājdzīvniekam - 14 nedēļas vecajam kapucpērtiķim Mallijai - nebija atbilstošu dokumentu dzīva dzīvnieka importēšanai Vācijā, tāpēc Minhenes lidostas muitnieki pērtiķi konfiscējuši.

Dzīvnieciņš dažas dienas uzturējās Minhenes muitas dienestā, bet aprīļa sākumā pērtiķēns nodots dzīvnieku patversmei, kur tas novietots karantīnā.

Minhenes dzīvnieku patversmes vadītājs Karls Haincs Joahims pavēstīja, ka pērtiķēns vēl ir ļoti mazs un pārāk agri nošķirts no mātes.

«Es varu apstiprināt, ka pērtiķēns ir 14 nedēļas vecs un acīmredzot nošķirts no mātes 9-10 nedēļu vecumā. Tas ir pārāk agri. Šeit tas nav atļauts, bet Amerikā varbūt ir citi likumi,» skaidroja Joahims, piebilstot, ka kapucpērtiķu mazuļi dabā dzīvo kopā ar māti līdz gada vecumam.

Joahims arī uzsvēra, ka kapucpērtiķi ir bara dzīvnieki, līdz ar to pērtiķēnam vajadzētu dzīvot vismaz piecu dzīvnieku barā un nošķiršana no bara traumē dzīvnieka psihi.

Minhenes patversmes vadītājs sacīja, ka viņš labprātāk dzīvnieku nodotu atbildīgāku saimnieku pārziņā. Patversme jau saņēmusi piedāvājumu no Londonas zoodārza, kas ir gatavs uzņemt pērtiķēnu.

«Pērtiķim un īpaši pērtiķu mazulim nav vietas pasaules koncertturnejā kā popzvaigznes modes aksesuāram. Tas ir neprāts. Patiesībā pirmkārt bija neprāts uzdāvināt šādu dzīvnieku kā mājdzīvnieku. Bet diemžēl muļķība reti kad tiek sodīta,» piebilda Joahims.

Tikmēr dziedātājs turpina savu koncertturneju Eiropā, kas ilgs vismaz līdz mēneša beigām.

Sākotnēji Vācijas atbildīgie dienesti paziņoja, ka Bīberam ir četras nedēļas laika, lai iesniegtu vajadzīgos dokumentus par dzīvnieka izcelsmi un vakcinēšanu un atgūtu dzīvnieku.

Tomēr tagad amatpersonas pavēstījušas, ka noteiktais termiņš pagarināts, jo Bībera pārstāvji kontaktējas ar dienestiem.

Dziedātājam var arī draudēt naudas sods vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Kapucpērtiķi pieder pie aizsargāto dzīvnieku sugas, tāpēc Bīberam ir jābūt sertifikātam, ka dzīvnieks ir dzimis nebrīvē un iegūts legāli, nevis sagūstīts brīvībā un ievests kontrabandas ceļā.

Bībera pārstāvji nav snieguši nekādus komentārus par pērtiķēna likteni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu