IQ testa atbildes un komentāri

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1.

C.

Skaidrs, ka «moskīts» nav pareiza atbilde. Moskīti dzīvo, augstākais, pusotru gadu. Pūces mūža ilgums var sasniegt 13 gadus, bet krokodili var nodzīvot vairāk nekā 100 gadus.

2. B. Tas ir kalcijs, kas atrodams dažādās pārtikas vielās. īpaši daudz tā ir pienā, sierā un dažos dārzeņos. Kalcijs nepieciešams normālai kaulu un zobu attīstībai un to stiprības saglabāšanai. Kalcijs ir svarīgs normālai asins sarecēšanai, tas ir vajadzīgs arī muskuļos un nervos.

3. C. Nē, nē, tā ir muša, kurai ir sešas kājas. Zirneklim ir astoņas kājas un no biologu viedokļa tas nemaz nav kukainis. Zirnekļi pieder pie zirnekļveidīgajiem, tādiem kā skorpioni un ērces. Zirnekļveidīgajiem ir divi galvenie ķermeņa «nodalījumi», bet kukaiņiem ir trīs ķermeņa daļas — galva, krūtis un vēders.

4. C. Tas bija orkāns. Parasti gan par orkāniem sauc tropiskos ciklonus, kas veidojas Atlantijas okeāna tropu zonā, taču vispārīgā gadījumā par orkānu sauc jebkuru ciklonu, ja vien tā vēja ātrums pārsniedz 30 m/s. Āzijas piekrastē «darbojošajiem» tropis­kajiem cikloniem gan ir rezervēts cits nosaukums — taifūni.

5. B. Mums vislabāk pazīstamie laši (Salmo salar) dzīvo Atlantijas okeāna ziemeļu daļā, bet nārsta laikā ieceļo ar skābekli bagātās upēs, parasti tajās, kur uzturējušies mazuļa stadijā. Latvijā šīs upes ir Salaca, Gauja un Venta.

6. A, B, C. Noteicošais faktors, protams, ir ūdens tvaiku kondensēšanās, taču, lai sekmīgi veidotos mākonis, jāizpildās visiem trim nosacījumiem. Augstāk atmosfērā gaisa temperatūra pazeminās, pieaug gaisa relatīvais mitrums un sākas ūdens tvaika kondensēšanās.

7. A. Lai gan sienāzis rada skaņas ar kājām, taču dzird viņš ar vēderu. Bet, lūk, circenim dzirdes orgāni atrodas uz priekškājām ceļgalu rajonā.

8. B. Tie ir sirds glikozīdi, kurus iegūst no sarkanās, lielziedu, villainas un rūsainās uzpirkstītes lapām. Šos preparātus jālieto tikai pēc ārsta norādījuma, jo lielās devās tie ir indīgi. Latvijā savvaļā retumis sastopamas divu sugu uzpirkstītes — sarkanā un lielziedu.

9. C. Protams, viss ir atkarīgs no ūdens dzidruma, taču normālos apstākļos saules gaismas, kas nepieciešama augu augšanai, vēl pietiek 30 metru dziļumā.

10. B. ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer) ir pirmais relatīvi jaudīgais elektroniskais skaitļotājs, kuru 1946. gadā uzbūvēja amerikāņi Džons Maušlijs (John Mauchly) un Prespers Ekerts (PresperEckert). Šī 30 tonnas smagā skaitļošanas iekārta sastāvēja no 17 500 elektronu lampām un 6000 relejiem. Tā bija 1000 reizes ātrdarbīgāka par skaitļotāju Mark I, kas tapa divus gadus iepriekš.

Vērtējums:

8 -10 — Sēdies, teicami! Taču atceries, ka pilnība ir pārmaiņu nāve.

5 –7 — Veselais saprāts ir vienīgā īpašība, par kura pārpilnību neviens nav sūdzējies.

2 – 4 — Aizrautība ir laba lieta, gan jau ar laiku nāks arī zināšanas.

0 – 1 — Tev viss vēl priekšā… Jeb aiz muguras?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu