Šekspirologa Bartoševiča lekcijas Rīgā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2009. gada 13. februārī plkst. 14.00–18.30 Latvijas Kultūras akadēmijā viesosies viens no vadošajiem pasaules šekspirologiem — Aleksejs Bartoševičs.

Aleksejs Bartoševičs ir neskaitāmu Šekspīra daiļradei veltītu publikāciju autors, Krievijas Valsts Teātra mākslas institūta un Apvienotās Karalistes (Lielbritānijas) Karaliskās Šekspīra biedrības goda loceklis. Alekseja Bartoševiča vārds ir arī labi zināms Latvijas teātra profesionāļiem, jo pie viņa savulaik mācījušies daudzi režisori.

Aleksejs Bartoševičs nereti ierodas Latvijā, lai lasītu lekcijas. Arī šoreiz, viesojoties Latvijas Kultūras akadēmijā, tiks runāts par Šekspīra daiļradi. 13. februāra lekciju Latvijas Kultūras akadēmijā šekspirologs iecerējis kā trīs lekciju ciklu par vairākām tēmām. Pirmām kārtām tiks sniegts īss ieskats mūsdienu Šekspīra daiļrades interpretācijā.

Nākamajā lekciju daļā tiks runāts par lugu «Hamlets», skarot tādus jautājumus kā «Hamlets un gars», «Būt vai nebūt», «Pārējais ir klusums».

Trešā un noslēdzošā daļa būs veltīta lugām «Otello» un «Makbets». Katra lekcija ilgs apmēram 90 minūtes. Teorētiskais materiāls tiks papildināts ar video fragmentiem no vairākām teātra izrādēm un filmām.

Lekcija tiks lasīta krievu valodā. Iespēju robežās tā tiks tulkota latviski.

Visi interesenti ir laipni aicināti uz Latvijas Kultūras akadēmiju Ludzas ielā 24. Lekcija notiks 5. auditorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu