Kļūsti par jogas meistaru

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mūsu valsts kļuvusi par pirmo Eiropas Savienībā, kur jogas speciālistam un jogas meistaram piešķirts profesijas statuss. Tas nozīmē, ka turpmāk Latvijā interesentiem būs iespēja apgūt jaunu, neparastu profesiju, tādā veidā palielinot savu konkurētspēju darba tirgū.

www.healing.lv

«Lai gan joga pēdējos gados kļuvusi par daudzu, arī sabiedrībā populāru cilvēku, ikdienu un to piedāvā gandrīz katrs sporta klubs, pret jogu nedrīkst izturēties vieglprātīgi. Joga ir ne tikai fiziski, bet arī mentāli vingrinājumi, tāpēc to apguvei bez meistara klātbūtnes var būt neparedzamas sekas,» uzsver SIA «Tibetan Healing Center» vadītājs Ēriks Terehovs.

Izglītības programma «Jogas speciālists» radīta ne tikai cilvēkiem ar medicīnisko izglītību profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanai, bet arī personām ar vidējo izglītību. Tās struktūru veido vispārizglītojošā daļa un četras specializācijas: tibetiešu, indiešu, daoisma un harmonizācijas joga.

Tiek sagatavota arī divgadīga pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības (koledžas) programma «Jogas meistars», kas atšķirsies ar plašāku un dziļāku pieeju jogas mācībai.

Jogas speciālista un jogas meistara kvalifikācijas darbus katras programmas studiju noslēgumā izvērtēs «International Yoga Healing Federation», Baltijas Jogas federācijas, Latvijas Profesionālās jogas federācijas pārstāvji un citi vadošie speciālisti.

Uzņemšana programmā «Jogas speciālists» turpināsies līdz janvāra beigām. Februāra sākumā uzņemtajiem pavērsies reta iespēja jogas zinības apgūt pie DalailLamas Tibetas medicīnas un astroloģijas institūta galvenā ārsta, tradicionālās Tibetas medicīnas un ķirurģijas meistara Ješī Dordže (Yeshi Dorjee), kas sniegs ieskatu Tibetas medicīnā un diagnostikas pamatmetodēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu