Maija mežs Dabas muzejā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Muzeju naktī, 18.maijā, laikā no 19:00 līdz 01:00 aicinām doties atklājumu pastaigā pa Latvijas Dabas muzeju, iepazīties ar mūsu speciālistu sagatavoto šīs nakts īpašo programmu, izklaidēties un uzzināt daudz interesantu un noderīgu lietu atrodoties mežā, portālu «Apollo» informēja Baiba Krustiņa, Latvijas Dabas muzeja Komunikācijas nodaļa.

Zooloģijas speciālisti apmeklētājiem stāstīs kāpēc nedrīkst tuvoties savvaļas dzīvnieku mazuļiem un tos aiztikt. Savukārt Entomoloģijas ekspozīcijā varēs apskatīt dažādus dzīvus kukaiņus, kas mājo priežu silā un tuvplānā arī parasto skudrulīti Thanasimus formicarius, kas, vizuāli līdzinās skudrai un ir viena no krāšņākajām Latvijas vabolēm.

Ģeoloģijas ekspozīcijā būs aplūkojami priekšmeti no Latvijas Dabas muzeja krājuma, kas nav apskatāmi ikdienā - daļa no plašās zaļo minerālu kolekcijas. Savukārt Botānikas ekspozīcijā speciālisti stāstīs par to, kā atpazīt pirmās pavasara sēnes, pasargāt sevi un nesajaukt tās ar indīgajām bisītēm. Tāpat būs apskatāmi arī citi savvaļas augi, kas šajā laikā ir sastopami mežā un tā tuvumā.

Pastaigājoties Maija mežā, Latvijas Dabas muzejs un A/S Latvijas valsts meži aicinās piedalīties nodarbībās, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Radošajā darbnīcā «Atrodi sevi mežā un mežu sevī» apmeklētājiem būs iespēja atklāt, kāds dzīvnieks katrā slēpjas, veidot stabulītes un muzicēt kopā ar perkusionistu Arti Gulbi. Atsevišķā «Skābekļa darbnīcā», kas tapusi Vislatvijas koku sēšanas un stādīšanas akcijas «Skābeklis» ietvaros, apmeklētājiem kopā ar A/S Latvijas valsts meži darbiniekiem būs iespēja iesēt savu kociņu, paņemt to līdzi un piedalīties Skābekļa mežu veidošanā. Kopumā Muzeju naktī A/S Latvijas valsts meži akcijas dalībniekiem dāvinās vairāk nekā 20 tūkstošus egļu un priežu sēklu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu