Aston Martin saņem finansējumu sērijveida DBX izstrādei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Papildu akciju emisijas rezultātā Aston Martin ir ieguvis nepieciešamos 200 miljonus sterliņu mārciņu, lai varētu izlaist zīmolam neraksturīgus auto, cita starpā konceptautomobiļa DBX sērijveida versiju.

«Papildu investīcijas mums ļaus īstenot ieceri par DBX un citiem automobiļiem, kā rezultātā iegūsim daudzveidīgāko un spēcīgāko modeļu klāstu mūsu pastāvēšanas vēsturē,» sacījis Aston Martin izpilddirektors Endijs Palmers.

DBX ir konceptuāls krosovers, ko kompānija prezentēja tikai pirms mēneša Ženēvas auto šovā. Paredzams, ka tas pārdošanā varētu nonākt 2019.gadā un veicinās interesi par zīmolu sieviešu un gados jaunu pircēju vidū. Tas ir ļoti būtiski izaugsmei, jo par Aston Martin tradicionāli vairāk interesējas vīriešu kārtas pircēji.

Bez krosovera Aston Martin plāno izstrādāt arī sedanu ar garu riteņu bāzi, ko primāri piedāvāt Ķīnas tirgū, jo šeit turīgie auto pircēji labprātāk tiek vizināti, nekā sēžas paši pie stūres, atzīmē Automotive News Europe.

Paplašinot klientu bāzi un startējot ienesīgākos tirgus segmentos, Aston Martin cer nonākt līdz tādām pozīcijām, ka spēj pastāvēt bez palīdzības no malas, proti, investoru finanšu līdzekļu ieplūdināšanas.

Tāpat kompānija plāno vēl šīs desmitgades laikā pilnībā pārskatīt un modernizēt savu ielas sporta auto piedāvājumu. Cita starpā Aston Martin kopā ar Mercedes-Benz, kā mātes koncernam Daimler pieder 5 procentu daļa britu kompānijā, patlaban kopīgiem spēkiem izstrādā jaunu V8 turbo motoru un elektrosistēmas, ko uzstādīt topošajos auto.

Papildu finansējuma saņemšana nāk tieši laikā, jo Aston Martin pilnīgi jaunu modeli nav izlaiduši kopš 2013.gada, kad dienas gaismu ieraudzīja jaunais Vanquish. Pie tam šim auto ir uzstādīts viegli modificēts V12 benzīna motor, ko citos modeļos briti izmanto jau gadiem. Nākamais pilnīgi jaunais modelis no Aston Martin apcirkņiem dienas gaismu ieraudzīs ne ātrāk kā 2016.gadā. Tas būs DB9 pēctecis, tiesa, arī to, visticamāk, vēl apgādās ar veco 6 litru V12 motoru, nevis topošo V8 agregātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu