Porsche dos iespēju «skriet» ar elektrību vien

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Pirmais pilnībā elektriskais Porsche ir ceļā pie patērētājiem, jo Porsche AG uzraudzības padome pagājušajā nedēļā deva zaļo gaismu projekta Mission E tālākai attīstīšanai. Pēc valdes priekšsēdētāja Dr. Olivera Blūmes (Oliver Blume) sacītā, Porsche tādējādi «aizsāk jaunu lappusi sporta auto vēsturē». Ir plānots, ka auto nonāks pārdošanā desmitgades beigās.

Ar projektu Mission E Porsche turpina veicināt ilgtspējīgu attīstību. Tikai Štutgartē, Cufenhauzenā (Zuffenhausen) vien ir radītas vairāk nekā 1000 jaunu darbavietu. Uzņēmums investēs apmēram 700 miljonus eiro galvenajā ražotnē. Tuvākajos gados tiks uzcelts arī jauns krāsošanas cehs un montāžas rūpnīca. Tiek paplašināta esošā motoru rūpnīca elektromotoru ražošanai, kā arī tiek palielināts esošais virsbūves korpusu cehs. Turklāt ir arī citas jomas, kurās uzņēmums veiks investīcijas šajā kontekstā, piemēram, Porsche attīstības centrā Veisahā.

Mission E konceptauto pirmo reizi demonstrēts tika Frankfurtes Starptautiskajā automašīnu izstādē (IAA) septembrī. Apmeklētāji visvairāk bija sajūsmā par tā izteikti emocionālo dizainu. Lai attaisnotu modes apzīmējumu «E veiktspēja», šajā tehnoloģijas celmlauzī apvienota augsta veiktspēja ar fantastisku praktiskumu. Četrvietīgais četru durvju auto summā attīsta vairāk nekā 600 ZS, un tādējādi tas var paātrināties no 0 līdz 100 km/h mazāk nekā 3,5 sekundēs; vienlaikus nobraucamais attālums ar vienu uzlādes reizi ir vairāk nekā 500 km. Transportlīdzekļa grīdā iebūvētos litija jonu akumulatorus var uzlādēt ar speciāli šim auto izstrādātu 800 voltu lādētāju, kas ir divas reizes jaudīgāks par mūsdienu ātrās lādēšanas sistēmām un uzlādē akumulatorus līdz 80% jaudas atzīmei nieka 15 minūtēs. Automašīnu var pēc izvēles uzlādēt arī bez vadiem, izmantojot elektromagnētiskā indukcijas uzlādes sistēmu, ko var iebūvēt garāžas grīdā.

«Ar Mission E mēs sniedzam skaidru vēstījumu par zīmola nākotni. Pat šajā strauji mainīgajā auto pasaulē Porsche saglabās līderpozīciju, pateicoties šim fascinējošajam sporta auto,» saka Porsche AG Uzraudzības padomes priekšsēdētājs Dr. Volfgangs Porše (Wolfgang Porsche).

«Mēs apņēmīgi pieņemam elektriskās mobilitātes radīto izaicinājumu. Pat tikai ar baterijām darbināmiem sporta auto Porsche paliek uzticīgs savai filosofijai un piedāvā vissportiskāko un tehnoloģiski visizsmalcinātāko modeli šajā tirgus segmentā,» piebilst Blūme. Viņš arī piezīmē, ka projekts Mission E akcentē Štutgartes-Cufenhauzenas kā ražotnes nozīmi un Bādenes-Virtembergas kā tehnoloģijas centra un visas Vācijas automobiļu industrijas centra nozīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu