Aston Martin hipermašīnai zirgspēku būs vairāk nekā kilogramu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdevuma Road & Track rīcībā nonākusi jauna informācija par auto, ko patlaban izstrādā Aston Martin un Red Bull F-1 komandas speciālisti.

Tā, piemēram, kļuvis zināms, ka par Valkyrie nodēvētais auto (sākotnēji tā nosaukums bija AM-RB 001) iegūs hibrīddzinēju, ko veidos Cosworth izstrādāts 6,5 litru V12 motors ar 1000 zirgspēkiem, kinētiskās enerģijas rekuperācijas sistēma, kādai analoga sastopama Formula 1 bolīdos un kas kopējo maksimālo veiktspēju paaugstinās vēl par 130 zirgspēkiem. Pēc Road & Track informācijas, Valkyrie zirgspēku tādējādi būs vairāk nekā masas kilogramu, raksta Motor.ru.

Auto pašmasa būs 1030 kilogramu, un par to jāpateicas plašam oglekļa šķiedras un kompozītmateriālu lietojumam. Tādējādi sanāks, ka katram zirgspēkam būs jāpārvieto mazāk par vienu kilogramu. Salīdzinājumam - Bugatti Chiron ir 1500 zirgspēku, taču arī svars ir krietni vien lielāks un ir ļoti tuvu divām tonnām.

Tā kā auto izstrāde vēl turpinās, par tā dinamiku spriest var tikai pēc simulācijām un aprēķiniem. Proti, no Aston Martin Valkyrie tiek gaidīts, ka auto spēs 320 kilometrus stundā sasniegt 10 sekundēs, bet no šā ātruma atkal pilnībā apstāties - tikai piecās sekundēs. To, vai tā tik tiešām būs, kā arī maksimālā ātruma rādītājus uzzināsim vēlāk, kad ar auto jau tiks veikti reāli testi.

Bez Valkyrie ielas versijas Aston Martin plāno konstruēt arī tā dēvētajām trases dienām domātu auto, ko uz koplietošanas ceļiem izmantot nevar. Šāds auto raksturlielumu ziņā būšot pielīdzināms LMP1 kategorijas autošosejas prototipiem.

Kopumā Aston Martin plāno izlaist tikai 150 ielas Valkyrie un 25 trases dienu auto. Visi ielas eksemplāri tika pārdoti jau 2016.gadā, kaut arī katra auto cena ir ap 2,7 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu