Mercedes-Maybach iegūs līdz šim gudrākās digitālās gaismas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Ženēvas auto šovā Mercedes-Benz demonstrē ne tikai jaunus automobiļus, bet arī tehnoloģijas. Šogad būtiskākais jaunums ir ārējo apgaismes sistēmu nākotne, kas nodēvēta par DIGITAL LIGHT. Kā sola Mercedes-Benz, revolucionārās priekšējās tuvo gaismu lampas ar vairāk nekā miljonu mikroreflektoru katrā novērš iespējamību, ka kāds pretī braucošais varētu tikt apžilbināts, kā arī var sniegt atbalstu vadītājam, dažādās situācijās uz ceļa projicējot atbilstošus simbolus.

«Ar vairāk nekā miljona pikseļu izšķirtspēju katrā lampā DIGITAL LIGHT ne tikai rada ideālu apgaismojumu jebkurā situācijā, bet arī izvērš mūsu atbalsta sistēmu redzamo atbalstu,» izteicies atbildīgais par Mercedes-Benz Cars attīstību un grupas izpēti Ola Kalēniuss.

Bez tā, ka DIGITAL LIGHT lampu miljons mikroreflektori prot labāk sadalīt gaismas kūli nekā vairāku staru LED gaismas,

jaunā tehnoloģija arī projicē uz ceļa informatīvus simbolus augstā (HD) izšķirtspējā.

Kādas atbalsta funkcijas ietilpst DIGITAL LIGHT sistēmā:

  • Ja auto brauc remontdarbu zonā, mašīnas priekšā tiek projicētas divas līnijas, kas iezīmē automobiļa platumu un atvieglo navigēšanu.
  • Ja mašīnas priekšā bīstamajā zonā tiek konstatēts gājējs, uz ceļa tiek projicēta bultiņa, kas norāda uz viņu.
  • Ja autovadītājs ieslēdz adaptīvo kruīza kontroli, ar simboliem uz ceļa tiek norādīta optimālā distance, ko automobilim vajadzētu ievērot.

Bez šiem simboliem sistēma sākotnēji spēs uz ceļa projicēt arī norādes par risku uztriekties priekšā braucošam auto, par to, ka tuvojas remontdarbu zona, par izbraukšanu no savas joslas, par brauktuves slīdamības risku, par draudošajām briesmām aklajā zonā, kā arī ātruma indikatoru.

DIGITAL LIGHT tehnoloģija pagaidām gan nekļūs par masu produktu. Tā sākotnēji nonāks tikai Mercedes-Maybach S klases limuzīnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu