31.novembra nebūs, tādēļ ziemas riepas jāmaina šodien

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Nevajag gaidīt 31.novembri, lai beidzot nomainītu vasaras riepas pret ziemas sezonai piemērotiem automašīnu apaviem.

Riepu maiņa ir jāveic šodien, jo šī ir novembra pēdējā diena un jau rīt ir 1.decembris. No šī datuma saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem

satiksmē drīkst piedalīties tikai ar transporta līdzekli, kam ir ziemas riepas.

Lai būtu pilnīgi skaidrs, likumā noteikts šādi: «Laikposmā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim un autobusam, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 t, jābūt aprīkotam ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos. Laikposmā no 1. maija līdz 1. oktobrim aizliegts braukt ar transportlīdzekli, kuram ir riepas ar radzēm.»

Administratīvo pārkāpumu kodeksā savukārt noteikts soda apmērs par šo satiksmes noteikumu prasību neievērošanu.

«Par braukšanu laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam ar automobili vai autobusu, kura pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas un kurš nav aprīkots ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit euro apmērā.»

Tikpat liels naudas sods paredzēts, ja autovadītājs būs pārkāpis prasības attiecībā uz riepām ar radzēm un ar šādu auto satiksmē piedalīsies periodā no 1.maija līdz 1.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu