Marija Naumova par auto, Parīzi un Renault Captur (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Ir tāds teiciens, ka suņi ar laiku kļūst līdzīgi saviem saimniekiem. Ko līdzīgu varētu teikt arī par automobiļiem.

Vācu autobūve no saviem pilsoņiem aizguvusi pedantiskumu; japāņu - uzticamību, bet franči - tik pa gaisu, tik pa gaisu vien.

Trīs M - mode, māksla un mīla (jeb emocijas) - franču auto markām vienmēr ir bijuši pirmajā vietā. Un kas gan labāk varētu novērtēt šos M jaunajā mazās klases Renault Captur kā Parīzē dzīvojošā dziedātāja Marija Naumova!

Renault Captur ir uz mazās klases Clio tehnoloģiskās platformas konstruēts krosovera tipa automobilis. Vizuāli tas ir stalts un reprezentabls, taču patiesībā tas ir īsts mazauto ar 4,12 metrus garu virsbūvi. Dzinēju klāstu šim auto veido tie paši motori, kas pieejami Clio.

Lētajā galā atrodams 0,9 litru trīs cilindru turbomotors ar 90 zirgspēkiem, taču Latvijas autobraucējiem saprotamāks noteikti būs 1,5 litru dCi dīzeļdzinējs ar 90 ZS. Jaudīgākais tikmēr ir 1,2 litru benzīna turbo dzinējs ar 120 zirgspēkiem. Šo agregātu Renault piedāvā komplektēt arī ar divsajūgu automātisko pārnesumkārbu.

Lai arī Captur ir apvidniecisks auto, tas nav pieejams ar pilnpiedziņu. Labāku caurgājību, piemēram, ziemas apstākļos nodrošinās vien par 5 centimetriem paaugstinātais klīrenss, kurš Captur gadījumā sasniedz 17 centimetrus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu