Seši pasaulē slaveni cilvēki, kuri gājuši bojā satiksmes negadījumos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 
Foto: AP/ScanPix

Greisa Kellija

Amerikāņu aktrise, Zelta globusa un Oskara balvas laureāte Greisa Kellija 1956.gada aprīlī, apprecot Monako princi Renē III, kļuva par Monako princesi. Aktrises karjeru viņa tādējādi iemainīja pret ģimenes dzīvi augstajā sabiedrībā un laida pasaulē trīs bērnus - Karolīnu, Albertu II un Stefāniju.

Kellija gāja bojā, kad, 1982.gada 13.septembrī atgriežoties Monako, piedzīvoja vieglu insultu un zaudēja kontroli pār savu 1971.gada Rover P6 3500 un tas noripoja pa nepilnus 40 metrus augstu kalna nogāzi. Kellija no gūtajām galvas un krūškurvja traumām mira nākamajā dienā.

Foto: KARY LASCH/ScanPix
 
Foto: Sipa USA/ScanPix

Velsas princese Diāna

1997.gada 31.augustā pasaules medijus pāršalca ziņa, ka satiksmes negadījumā Parīzē bojā gājusi Velsas princese Diāna. Tunelī Sēnas krastā, virs kura atrodas neoficiālais princeses memoriāls, Ņujorkas Brīvības statujas liesmas kopija, Mercedes-Benz S klases avārijā dzīvību zaudēja arī Diānas mīļotais, Dodi Fajeds un šoferis Anrī Pols, kurš esot bijis reibumā. Princeses Diānas miesassargs Trevors Rīss Džounss izdzīvoja, lai gan guva smagas galvas traumas.

Foto: AFP/ScanPix
 
Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Džeimss Dīns

Amerikāņu aktieris un daudzu sieviešu pielūgsmes objekts Džeimss Dīns gāja bojā autokatastrofā 1955.gada 30.septembrī, 24 gadu vecumā. Ironiskā kārtā Dīns, kurš iepriekš bija atklājis sevī interesi par autosportu, todien bija ceļā uz sacensībām Salinā, Kalifornijas štatā. Dīnam patika ātri braukt ne tikai sacīkšu trasē, tādēļ traģiskās avārijas dienā saņēma soda kvīti par ātruma pārsniegšanu.

Tikai pāris stundas pēc tam Dīna vadītajam Porsche krustojumā priekšā izbrauca 1950.gada Ford Tudor. Aktieris nespēja izvairīties no sadursmes, ietriecās vadītāja Ford sānos vadītāja pusē un ielidoja ceļmalas grāvī. Porsche mehāniķis Rolfs Vīterlihs, kurš tobrīd atradās mašīnā, no tās tika izsviests un izdzīvoja, turpretī Dīns guva daudzas ar dzīvību nesavietojamas traumas, tostarp lauztu sprandu.

 
Foto: Reuters/ScanPix

Pols Vokers

«Ātrs un bez žēlastības» zvaigzne Pols Vokers gāja bojā autoavārijā 2013.gada 30.novembrī, būdams pasažieris superautomobilī Porsche Carrera GT, kam pie stūres atradās profesionāls sacīkšu braucējs Rodžers Rodass. Lai gan pieredzējis braucējs, Rodass tomēr uz kādas ielas Santaklaritā, Kalifornijas štatā, zaudēja kontroli pār spēkratu, tas ietriecās betona apgaismes stabā, pēc tam kokos un aizdegās. Rodass mira no gūtajām traumām, bet Vokers - no traumām un apdegumiem. Abu braucēju mirstīgās atliekas bija apdegušas līdz nepazīšanai.

 
Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Džeina Mensfīlda

Amerikāņu aktrise un viena no pirmajām Playboy modelēm gāja bojā autoavārijā 1967.gada 29.jūnijā Ņūorleānā. Izskatīgā sieviete, kurai esot bijušas intīmas attiecības ar daudziem vīriešiem, tai skaitā Robertu un Džonu Kenedijiem, ar dzīvību nesavietojamas traumas guva, kad 1966.gada Buick Electra 225 ietriecās kravas automobilī, kurš bija samazinājis ātrumu un lēnām brauca aiz insekticīdu izsmidzinātāja. Negadījumā bojā gāja visi trīs pieaugušie, kuri sēdēja Buick priekša - vadītājs, Mensfīlda un viņas advokāts Semjuels Brodijs. Trīs Mensfīldas bērni, kuri avārijas brīdī gulēja aizmugurējā sēdeklī, dzīvībai bīstamas traumas neguva. Kopā aktrisei ir piecas atvases.

Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Pēc negadījuma ASV Nacionālā lielceļu satiksmes drošības administrācija (National Highway Traffic Safety Administration jeb NHTSA) ierosināja noteikt, ka kravas auto piekabēm aizmugurē ir jābūt izturīgai cauruļu konstrukcijai, kas citam transporta līdzeklim neļautu pabraukt zem tās.

 
Marija un Pjērs Kirī
Marija un Pjērs Kirī Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

Pjērs Kirī

Franču fiziķis, cietvielu kristalogrāfijas un radioaktiviātes pētnieks Pjērs Kirī negāja bojā autokatastrofā. Viņam liktenīga kļuva pastaiga lietainajā 1906.gada 19.aprīlī, kad, šķērsojot ielu, viņš paslīdēja un pakļuva zem zirga vilkta pajūga. Kirī mira notikuma vietā no smagas galvaskausa traumas. Pjēra tēvs un arī laboratorijas asistents vēlāk sacīja, ka traģiskajā negadījumā lielu lomu varētu būt spēlējis apstāklis, ka Pjērs savās domās allaž atradies citviet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu