Mācekļi uzbūvējuši Mercedes B55 (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnā Mercedes-Benz B klasei ražo ļoti līdzīgas kopijas, bet Vācijā kompānijas rūpnīcā Raštatē grupiņa jauno un topošo darbinieku no B klases uzbūvējuši monstru ar nosaukumu B55.

B55 ir auto, kas vizuāli neatšķiras no kompaktā auto. Tā svarīgākā atšķirības pazīme meklējama motora telpā, kur mājvietu oriģinālā 2 litru dīzeļa vietā atradis motors, ko citkārt var sastapt, piemēram, modelī S500 - tas ir 5,5 litru V8 dzinējs ar 388 ZS un 530 Nm.

Pēc pārbūves jauda vairs netiek novadīta priekšējiem riteņiem, bet gan aizmugurējai asij, kas turklāt pārņemta no vecāka gada gājuma E klases (W 210). Tāpat auto ir uzstādītas C 32 AMG bremzes ar 345 x 34 mm diskiem priekšā un 300 x 30 mm diskiem aizmugurē, bet uz AMG 18 collu diskiem attiecīgi uzautas 235/40 un 255/35 izmēra riepas.

Auto ir sanācis par 180 kilogramiem smagāks nekā standarta B klase un sver 1620 kg, taču motors to ar uzviju kompensē. Dinamika gan neesot mērīta, taču 100 kilometrus stundā sasniegt mazāk nekā sešās sekundēs neesot problēmu, atzīmē projekta vadītājs un Raštates rūpnīcas tehniskās izglītošanas departamenta vadītājs Andreass Vurcs.

Ķīniešiem sava B klase - BC301Z

Foto: Publicitātes foto

Atklātībā nonākusi arī informācija par Ķīnas auto būves uzņēmuma Beijing Automotive Industry Holding Corp. (BAIC) vienu no jaunākajiem izstrādājumiem - piecu durvju modeli BC301Z. Kā redzams attēlā, auto izskatās pārsteidzoši līdzīgs B klasei. Tiesa gan, tas ir tikai ārējais veidols, jo dzinējus piegādā Mitsubishi. Viens no tiem ir 1,3 litru agregāts, ko komplektē ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet otrs - 1,5 litru agregāts, kas strādā pārī ar bezpakāpju variatoru.

Var atzīmēt, ka BAIC rīcībā ir arī iepriekšējo Saab 9-3 un Saab 9-5 ražošanai nepieciešamie līdzekļi, kuru izmantošanas rezultāts bija redzams pērn Pekinas auto šovā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu