G-Power jau paguvis uzlabot jauno M5

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: G-Power

Vācu tūninga kompānija G-Power, kas no iepriekšējās paaudzes BMW M5 pamanījās uzbūvēt monstru ar 800 zirgspēkiem - M5 Hurricane RR -, jau paguvusi veikt sev tīkamos uzlabojumus arī jaunajam M5.

Kā zināms, standartā jaunais M5 ir apgādāts ar 4,4 litru V8 twin-turbo motoru, kurš attīsta visnotaļ cienījamus 560 zirgspēkus. Arī paātrinājums ir vairāk nekā pietiekams, proti, 4,4 sekundes līdz simtam un 13 sekundes līdz 200 km/h. Varētu šķist, ka ar to būs gana, taču G-Power, kam nekad nav miera, ar nelielām pūlēm auto ir padarījuši gan jaudīgāku un ātrāku, gan arī agresīvāku pēc skata.

Motora jaudas palielinājums panākts, izmantojot speciāli konkrētajam 4,4 litru V8 dzinējam pielāgotu vadības bloku. Noregulējot degvielas padeves daudzumu un aizdedzes brīdi, kas faktiski neatstājot nekādu iespaidu uz termiskajiem procesiem un motora ilgmūžību, G-Power speciālistiem ir izdevies M5 jaudu pacelt līdz 640 ZS, savukārt maksimālais griezes moments ir pakāpies no 680 Nm līdz 777 Nm.

Tā rezultātā auto sprints līdz 100 km/h aizņem vairs tikai 3,9 sekundes, bet 200 km/h bavāriešu sedans spēj sasniegt 11,9 sekundēs.

Paralēli veiktspējas palielināšanai G-Power veic arī regulējamas balstiekārtas, spēcīgāku keramisko bremžu un pašu izstrādātu 21" kalto disku uzstādīšanu, kas samazina neatsperoto masu un jūtami uzlabojot auto dinamiskās īpašības. Kontaktu ar ceļa segumu nodrošina sadarbībā ar Michelin izstrādātas 265/30 un 305/25 izmēra riepas.

Nobeigumā G-Power sola, ka 640 ZS ir tikai sākums, jo uzņēmuma plānos ir radīt 800 zirgspēkus spēcīgā Hurricane RR iesākto tradīciju turpinātāju, kurš, iespējams, spētu gāzt sava priekšteča ātruma rekordu; tie šobrīd ir 372 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu