Šogad beigs ražot pēdējo klasisko žiguli (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada rudenī AvtoVAZ beigs ražot pēdējo atlikušo klasisko Lada modeli - 2104.

Konkrēts ražošanas pārtraukšanas datums vēl nav apstiprināts, tomēr tas notiks septembra beigās vai oktobra sākumā, atsaucoties uz publikāciju izdevumā PBK Daily un anonīmiem avotiem, kas labi pārzina situāciju kompānijā, vēsta Motor.ru.

Iepriekš AvtoVAZ lēmumu turpinās Lada 2104 ražošanu skaidroja ar stabilo pieprasījumu pēc tā. Valsts atbalsta programma (ar to jāveicina veco auto nomaiņa pret jauniem) pieprasījumu pēc šā modeļa nostiprināja vēl vairāk, taču pēc tās noslēgšanas pieprasījums pēc klasiskajiem Lada modeļiem atkal kritās. Šā iemesla dēļ gada sākumā jau tika pārtraukta Lada 2107 ražošana – pēdējais eksemplārs no konveijera noripoja aprīlī.

Lada 2104 tiek ražots no 1984.gada, un šobrīd tas ir pieejamākais markas modelis – tas bāzes komplektācijā maksā starp 206 un 212 tūkstošiem rubļu (3708 un 3816 latiem).

Spītējot zemajai cenai, 2104 nav tik populārs kā pārējie krievu autobūves giganta modeļi. Atbilstoši statistikai pirmajā pusgadā populārākā ir Lada Kalina (pārdoti 42 020 auto), tai seko Lada Priora (10 631 vienība) un tikai trešajā vietā ir 2104 ar 7201 pārdotu eksemplāru.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu