Eiropieši beidzot saņem Ford Mustang (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Lai arī viens no leģendārākajiem amerikāņu muskuļauto - Ford Mustang – ražošanā ir jau gandrīz 50 gadus, Eiropā tas līdz šim oficiāli nav tirgots. Līdz ar jaunās paaudzes Mustang parādīšanos situācija mainīsies, tiesa, auto joprojām tiks ražots tikai Amerikā.

Eiropas tirgū Mustang kupeja un kabriolets tiks piedāvāts ar divām dzinēju izvēles opcijām. Viena no tām būs muskuļmašīnām raksturīgs liela darba tilpuma (5 litru) V8 benzīna motors ar 426 ZS un 529 Nm. Otra opcija – EcoBoost saimes turbomotors ar 2,3 litru darba tilpumu, 309 ZS un 407 Nm. Amerikāņiem tikmēr tiks piedāvāts arī 3,7 litru V6 dzinējs ar 304 zirgspēkiem. Lai vai kā, visus Mustang motorus iespējams kombinēt vai nu ar sešu pakāpju manuālo, vai arī sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kuras vadībai īpaši sportiskos apstākļos noderēs lāpstiņas aiz stūres.

Ford atzīmē, ka paaudžu maiņas rezultātā Mustang ir ieguvis eiropiešu gaumei atbilstošāku balstiekārtu. Auto ir stingrāks, labāk paredzams un precīzāk vadāms, kā arī vairāk piemērots mūsu pusē izplatītajai ātras braukšanas kultūrai. Ar to Ford acīmredzot domā Vācijas autobāņus, kur jaunais Mustang būs stabilāks nekā priekšgājēji.

Jaunās paaudzes Mustang vadītāja rīcībā ir nodota virkne pēdējo tehnoloģisko inovāciju. Tās cita starpā ļoti ātri atkarībā no braukšanas apstākļiem (kalnu serpentīnu līkloči, ātrgaitas šoseja vai sacīkšu trase svētdienā) ļaus mainīt stūres pastiprinātāja atbalstu un dzinēja atsaucību, kā arī pārnesumkārbas un elektroniskās stabilitātes kontroles iestatījumus. Lai ar manuālo transmisiju apgādātie Mustang allaž uzrādītu labākos starta laikus, tiem standartā piedevām uzstādīta Launch Control sistēma.

Izklaides jomā Mustang turpretim piedāvā standarta Ford SYNC sistēmu ar balss vadību un skārienekrānu. Kā opcija Eiropā tiks piedāvāts 8 collu skārienekrāns ar navigācijas iekārtu un 12 skaļruņu premium audio sistēmu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu