Volkswagen izlaidīs mazcenas auto (56)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Cilvēkiem, kam auto ir tikai pārvietošanās līdzeklis, nevis statusa apliecinājums, lielizmēra aksesuārs, Volkswagen sola līdz 2016.gada beigām radīt īpaši izdevīgu piedāvājumu.

Volkswagen koncerns, kura izstrādājumi jau sen vairs īsti nepieder budžeta klasei un faktiski ar vienu kāju jau atrodas premium segmentā (to rāda arī cenu lapas), ir nolēmis kaut daļēji atgriezties pie saknēm un radīt tautas auto zīmolu. Tas būtu jau trīspadsmitais zīmols Volkswagen grupā.

Par īpaši lētu, jaunattīstības tirgiem un to vajadzībām piemērotu auto Volkswagen domā jau sen, un šobrīd izskatās, ka beidzot ir pieņemts lēmums par labu šādu produktu līnijas tapšanai, raksta Automotive News, atsaucoties uz publikāciju vācu izdevumā Manager Magazin.

Volkswagen "vabolīte" konceptuāli tika veidots kā tautas automobilis plašam autobraucēju lokam un iemantoja kulta auto statusu
Volkswagen "vabolīte" konceptuāli tika veidots kā tautas automobilis plašam autobraucēju lokam un iemantoja kulta auto statusu Foto: Volkswagen

Gaidāms, ka konceptuāli mazcenas zīmola projektu Volkswagen augstākā vadība apstiprinās tuvāko nedēļu laikā, savukārt paraksti zem pirmā modeļa izstrādes dokumentiem tiks pavilkti vasarā.

Kad tas būs noticis, sāksies projektēšana un pirmā budžeta klases modeļa izstrāde, ko varētu pabeigt līdz 2016.gada nogalei. Pārdošanā Volkswagen tautas automobilis varētu nonākt 2017.gadā, un tā cena provizoriski būs robežās no 6000 līdz 8000 eiro. Vācijas auto motor und sport gan runā konkrētāk - 7500 eiro.

Sākotnējā informācija liecina, ka salīdzinoši lētais braucamrīks tiks ražots Ķīnā un tā galvenie noieta tirgi vismaz sākotnēji būs Ķīna un Indija. Ja modelis gūs panākumus, tā izlaides apjomu varētu palielināt līdz 500 000 vienībām gadā un piedāvāt arī citviet pasaulē.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu