Pirmais poļu superauto iegūs 800 zirgspēkus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Automobiļu izstādē Poznaņā poļu kompānija Arrinera Automotive prezentējusi pilnveidoto sava pirmā modeļa Hussarya versiju un paziņojusi, ka nemaz tik ilgs laiks nepaies, līdz auto būs pilnībā gatavs.

Tāpat poļi atklājuši, ka sērijveida Hussarya tiks apgādāta ar General Motors koncerna 8,2 litru astoņu cilindru motoru, kurš attīsta vismaz 800 ZS un 900 Nm. Kā vilkme tiks novadīta dzenošajiem riteņiem, netiek atklāts un nav arī informācijas par provizoriskajiem dinamikas rādītājiem, raksta Motor.ru.

Iepriekšējo Hussarya prototipu Arrinera prezentēja 2014.gadā un tas bija apgādāts ar 6,2 litru V8, kas attīsta 650 zirgspēkus. Sākotnējos testos ar to bija pietiekami, lai poļu kupeja līdz 100 kilometriem stundā paātrinātos 3,2 sekundēs, bet 200 km/h atzīmi sasniegtu 8,9 sekundēs. 650 zirgspēku spēcīgā prototipa maksimālais ātrums tikmēr bija 340 kilometri stundā.

Foto: Publicitātes foto

Iesākumam poļi plāno izlaist 33 Hussarya eksemplārus. No tiem 15 būtu jābūt gataviem jau šogad. Lai arī Arrinera nav dziļas saknes autobūvē, kompānija apgalvo, ka par tās izstrādājumu interesi līdz šim izrādījuši jau vairāk nekā 200 cilvēku, tai skaitā 37 potenciāli pircēji no Polijas. Viņi attiecīgi ir gatavi maksāt vismaz 200 tūkstošus eiro, ko uzņēmums noteicis kā Hussarya sākuma cenu.

Var atzīmēt, ka pirmo prototipu Arrinera prezentēja 2011.gadā, taču izlaidi aizkavēja apsūdzības Lamborghini dizaina kopēšanā, kā rezultātā Hussarya nācās pārstrādāt. Kā nākamo izlaides sākuma termiņu Arrinera Automotive nosprauda 2013.gadu, taču arī tad ražošanas plāni tika mainīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu