Audi klāstu papildinās Q8 un elektrisks SUV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Ingolštatē bāzētais autobūves uzņēmums Audi oficiāli apstiprinājis, ka 2019.gadā tā klāstam pievienosies jauns SUV kategorijas flagmanis, savukārt 2018.gadā iznāks elektrisks tā dēvētās lielās vidējas klases SUV. Tāpat vairs nav noslēpums, ka nākamgad SUV klāstu papildinās mazītiņš krosoveriņš Q1.

Galvenais dzinulis, kas liek Audi domāt par jauniem modeļiem, ir apņemšanās apsteigt premium segmenta pašreizējo līderi BMW. Lai to īstenotu, periodā līdz 2020. gadam Audi ieguldīs 24 miljardus eiro un modeļu klāstu papildinās no pašreizējiem 52 līdz 60 modeļiem, raksta Automotive News Europe.

Tas gan nenozīmē, ka modeļu klāsta atjaunināšana vēl ir tikai priekšā, jo, piemēram, šogad četru gredzenu zīmols cita starpā tirgū laida jauno Q7, kā arī jaunākās sportisko TT un R8 versijas.

Ja viss izdosies kā iecerēts, tad Q8 un elektriskais SUV īpaši populāri būs tādos nozīmīgos noieta tirgos kā ASV un Ķīna un palīdzēs mazināt atstatumu līdz BMW, vienlaikus palīdzot noturēties drošā attālumā no Mercedes-Benz, kas patlaban ieņem trešo vietu premium automobiļu tirgū.

Interesanti, ka elektriskais SUV būs pirmais šāda tipa auto Audi klāstā, turklāt tas būs krietni vien praktiskāks (noteikti arī dārgāks) nekā vairums šobrīd nopērkamo elektromobiļu. Provizoriski elektriskais Audi SUV varēs ar vienu uzlādes reizi nobraukt līdz 500 km lielu attālumu.

Audi stratēģi kā tiešo elektriskā SUV konkurentu ir noskatījuši Tesla Model X, kura izstrāde arī vēl turpinās.

Tikmēr Audi Q8 tehniski būs līdzīgs Q7, taču dizaina ziņā atšķirsies, proti, tam iecerēts sportiskāks dizains. Konceptuāli Q7 un Q8 radniecība būs tāda pati kā starp BMW X5 un X6. Patiesībā ir pēdējais laiks arī Audi izlaist kupejiska izskata SUV, jo konkurentiem šādi auto jau ir. BMW jau labu laiku piedāvā X4 un X6, kā arī izlaidīs X2, savukārt Mercedes-Benz šogad atklāja un laida pārdošanā GLE Coupe. Atslābt neļauj arī citi premium un luksus segmenta auto ražotāji. Kā zināms, Bentley šobrīd gatavo savu pirmo SUV Bentayga, Maserati ir atvēlējuši vietu modeļu klāstā krosoveram Levante, savukārt Jaguar jau nākamgad laidīs pārdošanā modeli F-Pace.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu